Η Ferrari 296 GT3: Ξεχωριστό πρωτοχρονιάτικο δώρο 

Αν θέλετε να αγοράσετε μία Ferrari στο αγαπημένο σας πρόσωπο, αυτή η 296 GT3 σε κλίμακα είναι η καλύτερη ευκαιρία σας – κι ας κοστίζει όσο ένα πραγματικό αυτοκίνητο.


Η Ferrari 296 GT3 είναι το νεότερο αγωνιστικό της ιταλικής μάρκας για την εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία των GT3. Έκανε ντεμπούτο στις 24 ώρες της Daytona τον Ιανουάριο του 2023, ενώ κέρδισε στις 24 ώρες του Nurburgring τον Μάιο.

Πρόκειται για την αγωνιστική έκδοση της 296 GTB, άρα φέρει 3λιτρο, V6 κινητήρα twin-turbo (χωρίς τον ηλεκτροκινητήρα, αφού δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς), με απόδοση 600 PS και ροπή στα 712 Nm.

Κι ενώ είναι προφανές πως αυτό το αγωνιστικό δεν προορίζεται για εμάς τους κοινούς θνητούς, μπορούμε να αγοράσουμε την έκδοση σε κλίμακα 1:8 από την Amalgam – αν και πρέπει να γνωρίζετε πως κοστίζει περί τα 16.340 ευρώ. 

Είναι, όμως, εξαιρετικά ακριβής και λεπτομερής η δουλειά που έχει γίνει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η Amalgam χρησιμοποίησε τα δεδομένα CAD της Ferrari για το μοντέλο, που έχει μήκος 55,88 εκατοστά. Η διαδικασία εξέλιξης του υπό κλίμακα αυτοκινήτου διήρκησε 3.000 ώρες, ενώ η κατασκευή των μερών και η συναρμολόγηση κάθε μοντέλου κρατά 300 ώρες. Μόλις 199 θα κατασκευαστούν.


Σύμφωνα με την Amalgam, κάθε μέρος και εξάρτημα του πραγματικού αυτοκινήτου έχει βρει θέση και στο υπό κλίμακα αντίγραφό του, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό.


Οι δύο πόρτες ανοίγουν κανονικά, όχι όμως και το καπό, άρα ο αγοραστής δεν μπορεί να δει τον κινητήρα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *