Η Αλβανία παρουσιάζει το δεύτερο supercar

Η αλβανική Arrera Automobili έκανε γνωστό μέσα από μια σειρά teaser φωτογραφιών ότι ένα νέο supercar, με την ονομασία TSX, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις αρχές του 2024. Αυτό έρχεται, όμως, πριν την επίσημη πρεμιέρα του πρώτου της οχήματος, ονόματι Illyrian Pure Sport του οποίου η ψηφιακή απεικόνιση αποκαλύφθηκε πριν 3 χρόνια.


Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, το νέο μοντέλο θα ταξιδέψει στο Τορίνο της Ιταλίας, όπου και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση στις 25 Ιανουαρίου. Θα είναι ένα αντίγραφο κλίμακας 1:1 του TSX που θα αναδείξει μόνο τον εξωτερικό σχεδιασμό αφού δε θα διαθέτει κινητήρα, ενώ ούτε και το εσωτερικό θα αποκαλυφθεί. Παρ’ όλ’ αυτά, η Arrera υποστηρίζει ότι «αυτό θα είναι το πραγματικό όχημα πριν περάσει στην παραγωγή,» επομένως ο σχεδιασμός του TSX δεν πρόκειται να επιδεχτεί αλλαγές όταν προχωρήσει στο στάδιο της κατασκευής του.

Η ονομασία TSX είναι ακρωνύμιο και σημαίνει ‘Track Street Extreme’, υποδεικνύοντας ότι το supercar των Αλβανών θα είναι «γεννημένο» για την πίστα, όμως ταυτόχρονα θα μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στον δρόμο. Η εταιρεία αναφέρει ότι «ενσαρκώνει την ουσία ενός μονοθεσίου F1 που έχει πάρει homologation για τον δρόμο».

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Arrera TSX, όμως περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να έρθουν στο φως τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ενδεικτικά, το πρώτο supercar που παρουσίασε η φίρμα, το Illyrian Pure Sport, είχε έναν twin turbo κινητήρα LT2 V8 χωρητικότητας 6,2 L, με 850 ίππους. Η κίνηση περνούσε σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου Tremex με διπλό συμπλέκτη και 8 σχέσεις.

Ο σχεδιαστής και CEO της εταιρείας, Quendrim Thaqi, είχε δηλώσει ότι το αυτοκίνητο βγει στους δρόμους θα μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 2,7 sec, ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 375 km/h.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *