Η Alpine μετά το κακό ξεκίνημα στη φετινή Formula 1 ανακοίνωσε οργανωτικές αλλαγές στις τεχνικές ομάδες της

Η σεζόν του 2024 στη Φόρμουλα 1 δεν άρχισε καθόλου καλά για την Alpine, καθώς οι Εστεμπάν Οκόν και Πιέρ Γκασλί κατετάγησαν στην τελευταία σειρά της εκκίνησης (σ.σ. 19ος και 20ός, αντίστοιχα) με την A524 στα επίσημα δοκιμαστικά για το γκραν πρι του Μπαχρέιν, ενώ τερμάτισαν στον σαββατιάτικο (2/3) αγώνα στη 17η και τη 18η θέση, αντίστοιχα, μένοντας μακριά από τη βαθμολογούμενη δεκάδα.


Έτσι, σήμερα (4/3) η γαλλική ομάδα της Formula 1 γνωστοποίησε την αναδιοργάνωση στον τεχνικό τομέα της, καθώς ανακοίνωσε ότι αποχώρησαν από την ομάδα ο τεχνικός διευθυντής, Ματ Χάρμαν, και ο επικεφαλής αεροδυναμικής, Ντιρκ ντε Μπερ.

Η Alpine έκανε γνωστό ότι εφαρμόζει μια σειρά οργανωτικών αλλαγών στις τεχνικές ομάδες της, προκειμένου να δημιουργηθούν τρεις «πυλώνες», σε ένα σύστημα που είναι παρόμοιο με αυτό της McLaren. Η γαλλική ομάδα δημιούργησε τρεις εξειδικευμένους ρόλους στο τεχνικό επιτελείο της, με τον τεχνικό διευθυντή απόδοσης, τον τεχνικό διευθυντή αεροδυναμικής και τον τεχνικό διευθυντή μηχανικής να αντικαθιστούν την προηγούμενη δομή με τον ένα και μοναδικό τεχνικό διευθυντή.

Ο Τζο Μπαρνέλ θα είναι τεχνικός διευθυντής μηχανικής, ο Ντέιβιντ Γουίτερ γίνεται τεχνικός διευθυντής αεροδυναμικής και ο Κίαρον Πίλμπιμ είναι πλέον τεχνικός διευθυντής απόδοσης. Οι τρεις άνδρες θα συνεργάζονται στενά και θα αναφέρονται στον επικεφαλής της ομάδας, Μπρούνο Φαμέν. Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, του επιτελείου στο Βιρί ηγείται ο τεχνικός διευθυντής μονάδας ισχύος, Ερίκ Μεϊνιάν, ο οποίος συνεχίζει να εργάζεται πάνω στο πρότζεκτ του κινητήρα του 2026. Επίσης, η Alpine ανακοίνωσε ότι έπιασαν… δουλειά ο διευθύνων σύμβουλος στο Ενστόουν, Τζον Γουντς, και η διευθύνουσα σύμβουλος στο Βιρί, Οντρέ Βαστρού.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποχωρήσεις «πρωτοκλασάτων» στελεχών στην Alpine άρχισαν στο τέλος του Ιουλίου του 2023. Τότε είχαν αποτελέσει παρελθόν ο επικεφαλής της ομάδας, Ότμαρ Σαφνάουερ, ο αθλητικός διευθυντής, Άλαν Περμέιν, ο επικεφαλής τεχνικού τμήματος, Πατ Φράι, και ο διευθύνων σύμβουλος, Λοράν Ροσί, με τον Μπρούνο Φαμέν να αναλαμβάνει προσωρινά τα «ηνία» της ομάδας και να… μονιμοποιείται στις αρχές Φεβρουαρίόυ στο ρόλο του επικεφαλής.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *