Hyundai: Το ανανεωμένο Bayon

Σε στιλιστική και εξοπλιστική ανανέωση του Bayon, προχώρησε η Hyundai.


Περισσότερες αλλαγές έχει δεχτεί η όψη του κορεάτικου B-SUV, στο οποίο εντοπίζουμε μια μακρόστενη Led μπάρα για τα φώτα ημέρας, εμπνευσμένη προφανώς από το νέο Kona.

Παράλληλα επανασχεδιασμένος είναι ο μπροστινός προφυλακτήρας και η μάσκα, προδίδοντας περισσότερο δυναμισμό στο ανανεωμένο Bayon.

Οι δίχρωμες ζάντες νέας σχεδίασης 16 ή 17 ιντσών με τον ελαφρώς τροποποιημένο πίσω προφυλακτήρα, και τα κάθετα Led φώτα σε σχήμα βέλους τονίζουν τις τριγωνικές πίσω κολόνες. Η παλέτα για το αμάξωμα του νέου Bayon περιλαμβάνει συνολικά εννέα αποχρώσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι καινούργιες (Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic και Vibrant Blue Pearl). Προαιρετική είναι η διχρωμία με μαύρη οροφή (Phantom Black), η οποία συνδυάζεται με διάφορες αποχρώσεις.

Στο εσωτερικό, συναντάμε στάνταρ κεντρική οθόνη αφής 10,25 ιντσών και προαιρετικό ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών (στάνταρ η LCD οθόνη 4,2 ιντσών) τα γραφικά της οποίας διαμορφώνονται ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.


Επίσης προσφέρεται συνδεσιμότητα για smartphones μέσω Apple CarPlay και Android Auto, επιφάνεια για ασύρματη φόρτιση και η πιο πρόσφατη ενημέρωση της τηλεματικής Bluelink. Υπάρχουν δυο θύρες USB-C, μια μπροστά και μια πίσω, καθώς και μια μπροστινή θύρα USB-A που επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων και στους επιβάτες να συνδέσουν το smartphone τους με το σύστημα πολυμέσων του οχήματος. Το ηχοσύστημα Bose συνοδεύεται από οχτώ ηχεία και subwoofer. Τεχνολογίας Led είναι πλέον ο ατμοσφαιρικός κρυφός φωτισμός της καμπίνας, με δυνατότητα εναλλαγής χρωμάτων.


Πλούσια είναι η λίστα με τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας του ανανεωμένου Bayon περιλαμβάνοντας προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων, αν δεν αντιδράσει έγκαιρα ο οδηγός. Το εν λόγω σύστημα μπορεί να εντοπίζει άλλα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες. Επίσης το σύστημα Junction Turning, μπορεί να ενεργοποιήσει αυτόματα τα φρένα για να αποτρέψει μια σύγκρουση με ένα επερχόμενο αυτοκίνητο όταν στρίβει σε μια διασταύρωση.

Το Smart Cruise Control (NSCC) χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να προσαρμόζει την ταχύτητα αυτόματα όταν οδηγείτε σε αυτοκινητόδρομο ή δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Το Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), ειδοποιεί τον οδηγό όταν το μπροστινό όχημα π.χ σε ένα φανάρι ή στο μποτιλιάρισμα ξεκινήσει να κινείται.

Το ανανεωμένο Bayon διαθέτει πλέον σύστημα eCall δεύτερης γενιάς που χρησιμοποιεί δίκτυο 4G, το οποίο ειδοποιεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν ανοίξουν οι αερόσακοι του οχήματος σε περίπτωση ατυχήματος. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία με το πάτημα ενός κουμπιού. Διατίθεται επίσης σύστημα ανίχνευσης κόπωσης ή απόσπασης προσοχής του οδηγού, έλεγχος «νεκρής» γωνίας και υποβοήθηση παραμονής του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *