Hyundai: Το 2026 θα κυκλοφορήσει το υδρογονοκίνητο «θηρίο» sportscar της εταιρείας το N Vision 74 – Φτάνει στους 770 ίππους


Η Hyundai ετοιμάζει το νέο της… πυραυλοκίνητο θηρίο. Ο λόγος για το υδρογονοκίνητο sportscar της εταιρείας το το N Vision 74, που θα πηγαίνει… σφαίρα, καθώς φτάνει στους 770 ίππους.


Το Hyundai N Vision 74 θα κυκλοφορήσει το 2026. Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της νοτιοκορεατικής εφημερίδας The Korea Economic Daily, το οποίο αναφέρει ότι η Hyundai έχει αποφασίσει να το βάλει σε παραγωγή το 2026, τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο του ως concept, αλλά και να του δώσει την δυνατότητα να προσφέρει εξωγήινες επιδόσεις.

Από όσα αναφέρονται, το sportscar θα είναι πισωκίνητο, θα έχει gullwing πόρτες και θα μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το concept. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάσει το κινητήριο σύνολό του, το οποίο θα λειτουργεί με υδρογόνο, θα αποδίδει τουλάχιστον 770 άλογα που θα του δίνει την δυνατότητα να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3 δευτερόλεπτα. Πιθανό είναι επίσης να κυνηγήσει το ρεκόρ στο Nurburgring για αυτοκίνητα παραγωγής, ωστόσο, δύσκολα θα καταφέρει να πάρει το ρεκόρ από τη Mercedes-AMG One που έχει ολοκληρώσει τον γύρο της Πράσινης Κόλασης σε μόλις 6 λεπτά και 35,183 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Hyundai θα περιορίσει την παραγωγή του σε μόλις 200 μονάδες και θα κατασκευάσει τα αυτοκίνητα από το 2026 έως το 2028. Οι δοκιμές πρωτοτύπων φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν τον φετινό Αύγουστο. Το μοντέλο λέγεται ότι θα κοστίζει περίπου 300.000 ευρώ ή 366.000 δολάρια.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *