Hyundai: Στόχος το βάθρο των κορυφαίων κατασκευαστών ηλεκτρικών

Με στόχο να γίνει ένας από τους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο έως το 2030 , η Hyundai ενισχύει τις παραγωγικές της δυνατότητες.


Η αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει πολλά στην έρευνα και την ανάπτυξη, χτίζοντας νέα εργοστάσια και πλατφόρμες, καθώς και επεκτείνοντας τις γραμμές αμιγώς ηλεκτρικών.

«Τώρα αναπτύσσουμε δύο ακόμη πλατφόρμες και αυτό θα μας επιτρέψει να έχουμε 18 μοντέλα μέχρι το 2030. Και στοχεύουμε να επιτύχουμε 2 εκατομμύρια ετήσιες πωλήσεις EV γύρω στο 2030», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιαεχούν Τσάνγκ, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Τα ηλεκτρικά οχήματα του Ομίλου αναπτύσσονται επί του παρόντος σε μια προηγμένη πλατφόρμα EV, με το crossover  Ioniq 5 του 2021 ήταν το πρώτο μοντέλο της Hyundai που εστιάζει στα ηλεκτρικά και αναπτύχθηκε πάνω στην E-GMP.

Η Hyundai κυκλοφόρησε στη συνέχεια το μοντέλο sedan Ioniq 6 το 2022.


Μια ενιαία πλατφόρμα κλιμακώνει την παραγωγή μελλοντικών μοντέλων και μειώνει το κόστος ανάπτυξης και κατασκευής.


Το Hyundai Motor Group, που περιλαμβάνει τις μάρκες Hyundai, Kia και Genesis, κατέλαβε την έκτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη πωλήσεων ηλεκτρικών της SNE Research για το 2022 . Παρέδωσε 510.000 μονάδες EV πέρυσι, αυξημένες κατά 40,9% από το 2021, σύμφωνα με την SNE Research.

Η πρώτη θέση πήγε στην BYD της Κίνας, η οποία παρέδωσε 1,87 εκατομμύρια μονάδες, ακολουθούμενη από την Tesla με 1,31 εκατομμύρια μονάδες. Η γερμανική Volkswagen και η κινεζική Geely κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Εδώ και αρκετά χρόνια, μεθοδικά και χωρίς πολύ «κρότο», το Hyundai Motor Group κινήθηκε πίσω από τις πανίσχυρες Toyota και Volkswagen για να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με πωλήσεις το 2022, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν οι κατασκευαστές.

Η Hyundai και η Kia πούλησαν συνολικά 6,85 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως πέρυσι, αυξημένα κατά 2,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η Toyota πούλησε σχεδόν 10,5 εκατομμύρια μονάδες ενώ η Volkswagen πούλησε περίπου 8,26 εκατομμύρια μονάδες .


Η Hyundai ανέφερε αύξηση 92% σε ετήσια βάση στα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2023 , «κυρίως λόγω των ΗΠΑ και της Ευρώπης», δήλωσε ο Τσάνγκ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Hyundai: Στόχος το βάθρο των κορυφαίων κατασκευαστών ηλεκτρικών”