Hyundai Santa Fe: Πλήρης αποκάλυψη

Στην πλήρη αποκάλυψη της 5η γενιά του Santa Fe, με τη νέα, πιο τετραγωνισμένη σχεδίαση, προχώρησε η Hyundai.


Μετά την δημοσίευση φωτογραφιών τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό, ήρθε η ώρα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, επιλέχθηκε να εφοδιαστεί με διαφορετικούς κινητήρες ανάλογα την αγορά. Στην Ευρώπη, η εταιρεία αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις full hybrid και plug-in hybrid.

Η HEV εκδοχή θα έχει ως βάση τον turbo κινητήρα 1,6 L Gamma III 1.6T GDI HEV που αποδίδει ισχύ 180 PS και ροπή 265 Nm, ενώ για την PHEV ο ίδιος κινητήρας αποδίδει 160 PS και την ίδια ροπή. Ωστόσο οι Νοτιοκορεάτης δεν γνωστοποίησαν τις προδιαγραφές του ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επίσημη απόδοση συστήματος.

Αμφότεροι θα συνοδεύονται από αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η τελική ταχύτητα και των δύο εκδόσεων είναι 190 km/h. Για τα 0-100 km/h η HEV παραλλαγή χρειάζεται 9,5 sec, ενώ η PHEV 9,1 sec.


Το νέο Santa Fe έχει μήκος 4.830 mm, πλάτος 1.900 mm και ύψος 1.720 mm (1.770 mm με τις ράγες οροφής), ενώ η έκδοση Calligraphy είναι ψηλότερη κατά 10 mm. Το μεταξόνιο μεγάλωσε και έφτασε τα 2.815 mm, προσφέροντας πλούσιους χώρους και δίνοντας τη δυνατότητα για περισσότερη άνεση για τα πόδια των επιβατών στη δεύτερη (κατά 20 mm) και τρίτη (κατά 15 mm) σειρά καθισμάτων. Επίσης, περισσότερος «αέρας» υπάρχει πάνω από τα κεφάλια των επιβατών.


Το λανσάρισμά του στις αγορές της Ευρώπης προγραμματίζεται για το πρώτο 6μηνο του 2024.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *