Hyundai N Vision 74: Concept με κυψέλες υδρογόνου 

Εικόνα από το μέλλον είναι το N Vision 74 concept, που παρουσίασε η Hyundai.


Το αυτοκίνητο παντρεύει το ρετρό ντιζάιν με την εξελιγμένη τεχνολογία. 

Χαρακτηρίστηκε ένα «κινητό εργαστήριο» για τη σύζευξη των κυψελών καυσίμου υδρογόνου με τις υψηλές επιδόσεις του τμήματος N της Hyundai. Τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του υβριδικού N Vision 74 αναφέρουν ότι χρησιμοποιεί δυο ηλεκτροκινητήρες, ενσωματωμένους στους πίσω τροχούς, οι οποίοι συνδυαστικά παράγουν 680 ίππους και 900 Nm ροπής, ενώ επιτρέπουν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 4 δευτ.

Η αρχιτεκτονική του N Vision 74 concept περιλαμβάνει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου 85 kW στο μπροστινό μέρος, μια μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 62 kWh μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού και δύο δεξαμενές υδρογόνου 2,1 κιλών στο πίσω τμήμα. Σύμφωνα με τη Hyundai η αυτονομία του N Vision 74 concept φτάνει τα 600 χλμ., ενώ ο ανεφοδιασμός του με υδρογόνο διαρκεί μόλις 5 λεπτά.

Δυστυχώς όμως, το πράσινο φως για την παραγωγή του N Vision 74 concept δεν πρόκειται να ανάψει, ωστόσο μάλλον θα αποτελέσεις το θεμέλιο λίγο για κάποιο άλλο μελλοντικό μοντέλο της Hyundai, με ανάλογη τεχνολογία.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *