Hyundai N: Αποκτούν carbon τροχούς

Τροχούς από carbon αποκτούν τα μοντέλα N της Hyundai, αποκτώντας ένα νέο «όπλο» στη μάχη των επιδόσεων.
Η κορεάτικη εταιρεία για ακόμα μια φορά κάνει την έκπληξη, καθώς η συγκεκριμένη επιλογή συνήθως αφορά πανίσχυρα και πανάκριβα supercars. Τους carbon τροχούς για τα Hyundai N ανέπτυξε η βρετανική Dymag που ειδικεύεται στον τομέα αυτό, μαζί με την Hankuk Carbon.


Η πείρα της Dymag στους τροχούς έχει αφετηρία το 1974, ενώ προμήθευε ομάδες για κορυφαίες οργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως Formula 1, Le Mans, IndyCar και WRC. Μια πρόγευση μας έδωσε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, όπου παρουσίασε ένα πρωτότυπο υβριδικού τροχού από ίνες άνθρακα στο περίπτερο της Hyundai.

Προς το παρόν η Dymag δεν έχει ανακοινώσει τεχνικές λεπτομέρειες για τους carbon τροχούς των ισχυρότερων Hyundai, αναφέρει όμως ότι σε σύγκριση με τις συμβατικές ζάντες αλουμινίου θα είναι 40-50% ελαφρύτερες, ευνοώντας την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαθέτουν ένα σύνθετο εξωτερικό χείλος και σφυρήλατο μεταλλικό κέντρο.

Αναμένουμε επίσης να μάθουμε πότε θα είναι διαθέσιμες οι carbon ζάντες, ποια θα είναι η τιμή τους (σίγουρα αρκετά υψηλή) και αν θα τις φορέσουν όλα τα Hyundai N, δηλαδή τα i20 N, i30 N και το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Ioniq 5 N. Τέλος, η Dymag δηλώνει ότι εκτός από τη Hyundai, έχει συμφωνήσει να προμηθεύσει με carbon τροχούς και άλλους μεγάλους κατασκευαστές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *