Hyundai-Kia: Πώς ελέγχουμε τις οικιακές συσκευές από το αυτοκίνητο

Την υπογραφή συμφωνίας με τη Samsung Electronics ανακοίνωσαν οι Hyundai και Kia, με στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας μεταξύ κατοικιών και αυτοκινήτων.


Οι υπηρεσίες “Car-to-Home” και “Home-to-Car” θα επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως λειτουργίες του σπιτιού από το αυτοκίνητο, αλλά και το αντίστροφο.

Συγκεκριμένα, από το αυτοκίνητο θα μπορούν να δίνουν φωνητικές και απτικές εντολές μέσα από το σύστημα πολυμέσων, ενώ από το σπίτι χρησιμοποιώντας smart tv, ηχεία τεχνητής νοημοσύνης και εφαρμογές στο smartphone τους.

Για να επιτευχθεί αυτή η αλληλεπίδραση ανάμεσα σε κατοικίες και αυτοκίνητα θα ενοποιηθούν οι υπηρεσίες των συνδεδεμένων αυτοκινήτων Hyundai και Kia με την πλατφόρμα Internet of Things (IoT) της Samsung, SmartThings.

Φανταστείτε λοιπόν ότι θα μπορείτε ενώ είστε εν κινήσει να ενεργοποιήσετε στο σπίτι σας την ηλεκτρική ρομποτική σκούπα, το κλιματιστικό, τον ιονιστή ή να ανάψετε τα φώτα. Επιπλέον προτού επιβιβαστείτε στο αυτοκίνητο μια μέρα με υψηλές θερμοκρασίες θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε νωρίτερα τον κλιματισμό της καμπίνας και να σβήσετε τα φώτα που δε χρειάζονται στο σπίτι.


Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία διαχείρισης ενέργειας για να ελέγξουν τη χρήση ενέργειας του σπιτιού και του οχήματος, προσαρμόζοντας τους βέλτιστους χρόνους φόρτισης.


Το Samsung SmartThings θα μεταλαμπαδευτεί στα αυτοκίνητα των Hyundai και Kia με ανάπτυξη νέων συστημάτων πολυμέσων και στη συνέχεια θα παρέχουν αυτές τις δυνατότητες μέσω ασύρματων ενημερώσεων (over-the-air), ενώ στα υπάρχοντα οχήματα αυτό θα επιτυγχάνεται μέσω USB.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *