Hyundai – Iveco: Το νέο ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έγιναν γνωστά, η νέα συμφωνία συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ τους στην έδρα της Hyundai στη Σεούλ προβλέπει την προμήθεια ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος.


Η κορεάτικη εταιρεία επιφορτίζεται με την κατασκευή και προμήθεια της καμπίνας πλαισίου, ενώ η Iveco θα αναλαμβάνει την προσαρμογή και αποκλειστική διανομή μέσω του δικτύου της. Το εν λόγω νέο ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό όχημα θα φέρει τα σήματα της Iveco, ώστε να ενισχύσει τη γκάμα της και να πλαισιώσει το δημοφιλές της μοντέλο Daily.

Σημειώνεται ότι θα βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα eLCV (all-electric Light Commercial Vehicle) της Hyundai που δίνεται για πρώτη φορά σε άλλη μάρκα. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίξει ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα που κυμαίνονται από 2,5 έως 3,5 τόνους.

Η σχεδίαση της πλατφόρμας εξασφαλίζει ένα χαμηλό δάπεδο που βοηθάει στη φόρτωση και εκφόρτωση εμπορεύματος. Προς το παρόν δεν έχουν γνωστοποιηθεί τεχνικά χαρακτηριστικά σχετικά με τον ηλεκτροκινητήρα, τη μπαταρία, την αυτονομία και τους χρόνους φόρτισης.

Η Hyundai και η Iveco ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το Μάρτιο του 2022 και έκτοτε έχουν δημιουργήσει συγκεκριμένα αποτελέσματα σχετικά με επαγγελματικά οχήματα που κινούνται με υδρογόνο, συμπεριλαμβανομένης της από κοινού ανάπτυξης του eDAILY FCEV και του αστικού λεωφορείου E-WAY FCEV με κυψέλες καυσίμου. Η νέα συνεργασία ανάμεσα τους υπογραμμίζει την κοινή τους δέσμευση να επιταχύνουν τη μετάβαση προς την κινητικότητα και τις μεταφορές με ουδετερότητα άνθρακα.


Το νέο ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό όχημα που θα δημιουργηθεί από τη συνεργασία της Hyundai με την Iveco θα κάνει πρεμιέρα στη φετινή Έκθεση IAA Transportation 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί 16-22 Σεπτεμβρίου στο Ανόβερο της Γερμανίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *