Hyundai Ioniq 5: Καινοτομεί ακόμα και στον κεντρικό καθρέπτη

Ένα νέο ψηφιακό κεντρικό καθρέπτη, απέκτησε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Ioniq 5.


Ο λόγος για τον high-tech και καινοτόμο Digital Centre Mirror (DCM), ο οποίος αντικαθιστά τον παραδοσιακό κεντρικό καθρέπτη με μια οθόνη που προβάλει την εικόνα που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο η ενσωματωμένη κάμερα κάτω από την πίσω αεροτομή. Στη βασική του οπτική λειτουργία ο ψηφιακός κεντρικός καθρέπτης προσφέρει οριζόντια γωνία οπίσθιας όρασης περίπου 20 μοιρών.

Ο οδηγός όμως με το πάτημα ενός κουμπιού στη βάση του κεντρικού καθρέπτη ενεργοποιεί το πρόγραμμα Digital, με αποτέλεσμα η οριζόντια γωνία οπίσθιας όρασης να αυξάνεται σχεδόν στις 50 μοίρες, εξασφαλίζοντας ευρύτερο οπτικό πεδίο. Παράλληλα ο νέος ψηφιακός κεντρικός καθρέπτης ενσωματώνει και λειτουργία αυτόματης μείωσης της φωτεινότητας.

Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρεία ο νέος ψηφιακός κεντρικός καθρέπτης εξασφαλίζει ανεμπόδιστη, πανοραμική και καλύτερη ορατότητα προς τα πίσω. Η παραγωγή του Ioniq 5 με το νέο ψηφιακό κεντρικό καθρέπτη θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ioniq 5 διατίθεται ως πισωκίνητο με ισχύ 170 ίππους και μπαταρία χωρητικότητας 58 kWh ή 230 ίππους και μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh, την οποία χρησιμοποιεί και στην τετρακίνητη και συνάμα ισχυρότερη εκδοχή του, απόδοσης 325 ίππων.


Πρόσφατα έκανε πρεμιέρα και η κορυφαία του έκδοση Ν, η οποία συνδυαστικά παράγει 609 ίππους, όμως με τη λειτουργία Boost μπορεί να αυξηθεί στους 650 ίππους. Το νέο Ioniq 5 N μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός μόλις 3,4 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 260 χλμ./ώρα!


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *