Hyundai: Για πρώτη φορά οθόνη κυλιόμενη σε αυτοκίνητο

H Hyundai Mobis αποκάλυψε την πρώτη στον κόσμο κυλιόμενη οθόνη αυτοκινήτου.


Η Hyundai Mobis ασχολείται με την παραγωγή εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και τεχνολογικών συστημάτων για τα αυτοκίνητα της κορεάτικης εταιρείας. Στο παρακάτω σύντομο βίντεο, θα δείτε το μηχανισμό που «ξεδιπλώνει» και «διπλώνει» πάνω-κάτω την οθόνη, από το ταμπλό του αυτοκινήτου.

Η εμφάνιση της οθόνης πραγματοποιείται σε τέσσερα επίπεδα, ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού. Για παράδειγμα, εμφανίζεται μόνο το ένα τρίτο της για να προβάλει βασικές πληροφορίες του οχήματος, ενώ μεγαλώνει περισσότερο (δυο τρίτα) όταν ενεργοποιείται το σύστημα πλοήγησης και φτάνει στο μέγιστο μέγεθος (30 ίντσες) με αναλογία διαστάσεων 16:9 για την παρακολούθηση π.χ βίντεο όταν όχημα είναι σταθμευμένο ή φορτίζει.Σημειώνεται ότι όταν ο κινητήρας απενεργοποιηθεί η οθόνη «εξαφανίζεται». Το πλεονέκτημα με την κυλιόμενη οθόνη είναι ότι δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους σχεδιαστές, ενώ ταυτόχρονα δεν αποσπά περισσότερο, από όσο χρειάζεται την εκάστοτε στιγμή, την προσοχή του οδηγού. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της κυλιόμενης οθόνης είναι η ελαφριά δομή της με ελάχιστο όγκο. Απαιτούνται μόνο 12 εκατοστά βάθους για να εγκατασταθεί η κυλιόμενη οθόνη κοντά στο κάθισμα του οδηγού.
Σχετικά τώρα με τη θέση της κυλιόμενης οθόνης, θα μπορεί να τοποθετηθεί στο κέντρο του ταμπλό, στην οροφή μεταξύ των μπροστινών και των πίσω καθισμάτων ή εναλλακτικά πλευρικά δίπλα στα καθίσματα. Θα διατίθεται είτε σε ανάλυση QHD ή υψηλότερη.

Η εφαρμογή της κυλιόμενης οθόνης ξεκίνησε από τα smartphones και τις τηλεοράσεις, ενώ στόχος της Hyundai Mobis, μετά από δυο χρόνια διαδικασιών ανάπτυξης και εξέλιξης, είναι να προσεγγίσει βορειοαμερικανικές και ευρωπαϊκές premium εταιρείες. Άλλωστε οι υφιστάμενες οθόνες LCD αντικαθίστανται πλέον από μεγάλες πλαστικές OLED, άνω των 20 ιντσών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *