Hyundai Casper: Ηλεκτρικό με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ

Μια καινούργια ιδέα για μικρό, ηλεκτρικό και σε προσιτές τιμές αυτοκίνητο, παρουσιάζει η Hyundai με το Casper.


Το Casper αποτελεί μέλος μιας νέας παρτίδας αυτοκινήτων που είναι έτοιμη να κάνει το ντεμπούτο της στην αγορά της Ευρώπης.

Ένα μικρό crossover που η κορεάτικη εταιρεία διαθέτει ήδη στην εγχώρια αγορά με κινητήρα βενζίνης ενός λίτρου, έτοιμο να μετατραπεί σε ηλεκτρικό.

Η τιμή εκκίνησης αναμένεται να διαμορφωθεί κάτω από τα επίπεδα των 20.000 ευρώ, τοποθετώντας το ως αντίπαλο των Dacia Spring, που ήδη κυκλοφορεί και των Citroen eC3, και Renault Twingo που αναμένονται

Το αυτοκίνητο στηρίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το i10, με το οποίο μοιράζεται και τον βενζινοκινητήρα 1.0 στην έκδοση που δεν προορίζεται για την Ευρώπη.


Υπάρχει όμως και μια άλλη πληροφορία που αναφέρει ότι το Casper για να περάσει τα σύνορα της Ευρώπης θα πρέπει να μεγαλώσει περίπου 20-25 εκ. σε μήκος, ώστε να προσφέρει περισσότερο χώρο χωρίς ωστόσο να μειώνει την ευελιξία στην πόλη.


Γιατί ο αστικός ιστός θα είναι το ιδανικό περιβάλλον για το μικρό crossover, του οποίου οι μπαταρίες θα παρέχουν γύρω στα 300 χλμ. αυτονομίας.

Όσον αφορά το στυλ, ωστόσο, δεν αναμένεται να αλλάξει.

Το μπροστινό μέρος κυριαρχείται από κυκλικά στοιχεία, στο πίσω μέρος τα φώτα είναι ενωμένα και η πλαϊνή γραμμή θυμίζει κάπως το Suzuki Ignis.

Αλλαγές δε θα υπάρχουν και στο εσωτερικό με δύο οθόνες για πίνακα οργάνων ψυχαγωγίας,  το χώρο των αποσκευών να κυμαίνεται γύρω στα 300 λίτρα.


Το χρονοδιάγραμμα για το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Hyundai Casper, δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό, με τις πληροφορίες να το τοποθετούν μέσα στο 2024.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *