Hyundai: Ανανέωση του Tucson

Τρία χρόνια μετά την παρουσίαση της τέταρτης γενιάς του Tucson και η Hyundai παρουσίαση την ανανεωμένη έκδοση του αυτοκινήτου.


Στόχος της Hyundai είναι να δώσει μια νέα εμπορική ώθηση στο δημοφιλές Tucson, το οποίο το 2022 στην Ευρώπη ήταν στην πρώτη θέση των πωλήσεων, στην κατηγορία των κόμπακτ SUV, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics.

Η κορεάτικη εταιρεία λοιπόν, αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες για το ανανεωμένο Tucson, κρατώντας προς το παρόν «κρυφά» τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Οι αλλαγές στο Tucson έχουν ακολουθήσει την εξελικτική οδό, ενώ παρατηρούμε ότι είναι περισσότερες και σημαντικότερες στο εσωτερικό, σε σύγκριση με το εξωτερικό. Εξακολουθεί να εφαρμόζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία “Parametric Dynamics” της Hyundai, προσδίδοντας όμως ακόμα πιο εκλεπτυσμένο στυλ και δυναμισμό.

Ξεκινάμε με τη διακριτικά αναμορφωμένη μάσκα, όπου διατηρούνται τα ακριανά «κρυμμένα» Led φώτα, τα οποία έχουν πιο έντονο σχήμα και είναι λιγότερα σε αριθμό. Οι αλουμινένιες ποδιές εμπρός-πίσω επεκτείνονται σε όλο το μήκος των προφυλακτήρων, τονίζοντας έτσι το πλάτος του οχήματος, ενώ υπάρχουν και ζάντες νέας σχεδίασης.


Στα ενδότερα τώρα, είναι εμφανείς οι επιρροές από το Ioniq 5, καθώς το Tucson απέκτησε μια ψηλότερη βάση κεντρικής κονσόλας, η οποία φιλοξενεί δυο μεγάλες ποτηροθήκες, επιφάνεια για ασύρματη φόρτιση του smartphone και ενσωματωμένα κουμπιά. Γενικότερα παρατηρούμε ότι σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο υπάρχουν περισσότερα φυσικά κουμπιά και διακόπτες, κάτι που ευνοεί την εργονομία.


Το ταμπλό έχει οριζόντια διάταξη, ενώ πλέον μέσα σε ένα ενιαίο κυρτό πάνελ ενσωματώνονται οι δυο οθόνες των 12,3 ιντσών, για το ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων. Το λογότυπο της Hyundai στο τιμόνι έχει αντικατασταθεί από τέσσερις τελείες, που είναι ο κωδικός Μορς για το γράμμα “H”.

Επίσης ο λεβιές για το αυτόματο κιβώτιο έχει μετακομίσει στην κολόνα του τιμονιού, όπως συμβαίνει για παράδειγμα και στο νέο Kona. Οι κεντρικοί αεραγωγοί είναι λεπτότεροι και δίνουν μια αίσθηση συνέχειας κατά μήκος του ταμπλό, ενώ διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στην επιφάνεια για το χειρισμό του κλιματισμού.

Στις αρχές του 2024 θα πραγματοποιηθεί το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του ανανεωμένου Tucson, μαζί με όλες τις προδιαγραφές του για τη Γηραιά Ήπειρο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *