Hongqi: Η κρατική κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία στρέφεται στην διεθνή αγορά με το ηλεκτρικό eH7

 

Η Hongqi ύστερα από πέντε χρόνια δραστηριοποίησης στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντός των τειχών της Κίνας στρέφεται πλέον και εκτός της κινεζικής επικράτειας και κάνει μπάσιμο στην διεθνή αγορά.


Το Hongqi eH7 σηματοδοτεί την διεθνή αντεπίθεση της εταιρείας στα EV πολυτελείας.

Το νέο Hongqi eH7 είναι το πιο πρόσφατο δημιούργημα της κρατικής εταιρείας Hongqi που ιδρύθηκε το 1958 και είναι η παλαιότερη μάρκα επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα.

H αυτονομία του Hongqi eH7 ποικίλλει από 600 έως 820 km στον κύκλο CLTC, τα οποία μπορούν να εκτιμηθούν μεταξύ 500 και 690 km στον κύκλο WLTP.

Άμεσα προερχόμενο από το πρωτότυπο E001 που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, με λίγες στιλιστικές αλλαγές, το Hongqi eH7 είναι το πρώτο σε μια νέα γκάμα 15 μοντέλων. 


Στο ταμπλό δεσπόζει ο επιβλητικός συνδυασμός οργάνων/κεντρικής οθόνης με περίτεχνα σχήματα και μεγάλη πλαστική επιφάνεια.


Ειδικά από τη στιγμή που βρίσκεται παράλληλα με την κεντρική οθόνη των 15,5 ιντσών. Ένα head-up display ολοκληρώνει το πακέτο. 

Με τρία μέτρα μεταξόνιο και τα πέντε μέτρα μήκος, αυτή η μπερλίνα υπερθεματίζει περήφανα στους χώρους για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος -και εις βάρος του πορτμπαγκάζ.

Αυτό φαίνεται στις αναλογίες του Hongqi eH7 με τον μικρό πίσω όγκο. Που στην πράξη μεταφράζεται σε όγκο φόρτωσης μόλις 400 lt.

Από την πλευρά του κινητήρα, το βασικό Hongqi eH7 παίρνει κίνηση από ένα ηλεκτρομοτέρ που βρίσκεται τοποθετημένο πίσω και αποδίδει 344 PS και 450 Nm. Η τετρακίνητη έκδοση προσθέτει έναν ακόμη κινητήρα εμπρός με 275 PS και 306 Nm.


Η ενέργεια παρέχεται από μια γκάμα πέντε συσσωρευτών χημείας NMC που παρέχονται από την CATL: 75, 85 ή 111 kWh. Με την τετρακίνητη έκδοση να μην διατίθεται με τη μικρή μπαταρία.

Η  αυτονομία ποικίλλει από 600 έως 820 km στον κύκλο CLTC, τα οποία μπορούν να εκτιμηθούν μεταξύ 500 και 690 km στον κύκλο WLTP. Η Hongqi ισχυρίζεται ότι η φόρτιση 10%-80% διαρκεί 20 λεπτά. Το Hongqi eH7 θα είναι επίσης συμβατό με αντικατάσταση μπαταρίας αντί για φόρτιση, χωρίς ο κατασκευαστής να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *