Honda WR-V: Ξεκινούν οι πωλήσεις για το νέο compact SUV 

Στις αντιπροσωπείες της Ιαπωνίας ετοιμάζεται να φτάσει το ολοκαίνουργιο Honda WR-V που παρουσιάστηκε πριν από περίπου ένα μήνα.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, από τις 22 Μαρτίου 2024 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του στην Ιαπωνία. Αν δεν το έχετε ξανακούσει, πρόκειται ουσιαστικά για το Honda Elevate, το οποίο παρουσιάστηκε εντός του 2023 στην Ινδία και για πρώτη φορά θα διατίθεται, με το νέο του όνομα και στην Ιαπωνία.

Το B-SUV έχει μήκος 4.312 mm, πλάτος 1.790 mm και ύψος 1.650 mm. με μεταξόνιο 2.650 mm και σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει άνετους χώρους για τους πίσω επιβάτες και πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 458 lt.

Στην «καρδιά» του βρίσκεται ο κινητήρας 1,5 L DOHC i-VTEC, που αποδίδει 118 PS και 142 Nm και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT με μετατροπέα ροπής. Η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι 195 mm, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε 3 εξοπλιστικές εκδόσεις.

Το όνομά του αποτελείται από τα αρχικά των λέξεων Winsome Runabout Vehicle. Όπως επισημαίνει η Honda, η λέξη Winsome ερμηνεύεται ως «ευχάριστο» και «χαρούμενο» και καταδεικνύει την επιθυμία της εταιρείας να δημιουργήσει ένα όχημα που οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους με ενέργεια και ενθουσιασμό.


Η σχεδίαση του εμπρός μέρους είναι τετραγωνισμένη, με οριζόντιες γραμμές και μεγάλη ορθογώνια μάσκα. Τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα έχουν σχεδιαστεί για να τονίζουν το πλάτος του αμαξώματος. Στο εσωτερικό υπάρχουν απλά μοτίβα, ενώ ο πίνακας οργάνων συνδυάζει ένα αναλογικό ταχύμετρο με μια οθόνη TFT 7 ιντσών. Aυτή του συστήματος infotainment έχει διάμετρο 9 ίντσες, ενώ το WR-V διαθέτει πλήρη σουίτα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού Honda SENSING.


Η τιμή του στην Ιαπωνία ξεκινά από 13.375 ευρώ και φτάνει έως τις 15.865 ευρώ στην πλουσιότερη εξοπλιστική έκδοση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *