Honda: Αποκάλυψη της νέας γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων

Στην αποκάλυψη δύο νέων πρωτότυπων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της νέας σειράς …0 προχώρησε η Honda!


Στα πλαίσια της έκθεσης CES 2024 στο Λας Βέγκας, η Honda αποκάλυψε τη νέα σειρά ηλεκτρικών μοντέλων με την ονομασία 0 series (σειρά 0), ενώ παρουσίασε και το νέο λογότυπο «Η», που θα αφορά αποκλειστικά σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Τα δύο νέα πρωτότυπα ηλεκτρικά μοντέλα, αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία της ιαπωνικής εταιρείας, με νέα προσέγγιση «Thin, Light και Wise» (λεπτό, ελαφρύ και λογικό), με στόχο να προσφέρουν στους αγοραστές πέντε βασικές αξίες: Σχεδιασμό που να προκαλεί, ADAS με στόχο την ασφάλεια στην οδήγηση, χώρους και άνεση για τους επιβάτες με πρόσβαση στο διαδίκτυο, οδηγικές συγκινήσεις και εξαιρετικές ηλεκτρικές επιδόσεις.

Τα πρώτο πρωτότυπο, το κορυφαίο της σειράς 0, ονομάζεται Saloon Concept. Πρόκειται για ένα οικογενειακό μοντέλο για τέσσερις επιβάτες, με σπορ σχεδιασμό, χαμηλό ύψος, που ενσωματώνει πλήρως τη φιλοσοφία «Thin, Light και Wise». Ο σχεδιασμός σου σίγουρα δεν θυμίζει οικογενειακό μοντέλο, ενώ και οι χώροι στο εσωτερικό είναι πολύ μεγαλύτεροι απ’ ότι μπορεί κάποιος να υποθέσει.

Επιπροσθέτως, ο πίνακας οργάνων είναι εφοδιασμένος με σύστημα HMI (Human-Machine Interface), απλοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τον έλεγχο των διαφόρων λειτουργιών του αυτοκινήτου, που πολλές φορές δυσκολεύουν, αντί να διευκολύνουν τον οδηγό.


Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες του Saloon, εξασφαλίζουν όχι μόνο άπλετη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά συνεισφέρουν και στην οδηγική ευχαρίστηση, που αποτελεί και στόχο της Honda στην ηλεκτρική εποχή.


To δεύτερο πρωτότυπο, το Space Hub, στοχεύει, πάντα με βάση την προσέγγιση  «Thin, Light και Wise» στην όσο το δυνατόν πιο άνετη μεταφορά των επιβατών, προσομοιάζοντας το ένα οικιακό σαλόνι. Οι επιβάτες του Space Hub, θα μπορούν να μεταβάλλουν το ευρύχωρο και φωτεινό εσωτερικό, ανάλογα με τις επιθυμίες τους, ενώ θα μπορούν να το απολαύσουν ακόμα και… ακίνητο.

Τέλος η Honda παρουσίασε το νέο λογότυπο «Η» που παρέμενε ίδιο από το 1981

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *