HiPhi X: Ενα τρελό κινέζικο SUV

Για να έχει βάσιμες ελπίδες να επιβιώσει στον σκληρό ανταγωνισμό το νέο HiPhi X, το ηλεκτρικό SUV από την Κίνα, θα πρέπει να κουβαλάει αυξημένη δόση τρέλας. 


Το αυτοκίνητο που έχει στόχο να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, μέχρι τα τέλη του έτους, λανσάρεται ως εναλλακτική πρόταση απέναντι σε αυτοκίνητα όπως το Tesla Model X.

Έχει αρκετά περίεργο στιλ και ένα καλά εξοπλισμένο στο εσωτερικό του.

Ομολογουμένως δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο έως τώρα και πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι Κινέζοι τολμούν σχεδιαστικά και μας εντυπωσιάζουν.

Διαθέτει μια κομψή γραμμή LED στο μπροστινό μέρος, μαζί με τεράστια πάνελ LED pixel στον κάτω προφυλακτήρα. Κάποιοι είπαν πως μοιάζει λίγο με σκίουρο που κρύβει φαγητό στα μάγουλά του.


Κάτω από τα πλάγια υπάρχουν έντονες γωνίες και περιγράμματα στο αμάξωμα, καθώς και πίσω πόρτες που χωρίζονται στα δύο σαν να έχουν… παραπόρτια.


Το κάτω μισό ανοίγει σαν μια κανονική πόρτα, αλλά το πάνω μισό ανοίγει προς τα πάνω. Είναι σχεδόν σαν να ήθελαν τις πόρτες σε στιλ φτερούγας γερακιού (gullwing) από το Tesla Model X, αλλά χωρίς περίπλοκους μεντεσέδες.

Το HiPhi X διατίθεται είτε ως πρακτικό 6θέσιο είτε ως πιο πολυτελές 4θέσιο μοντέλο. Στη δεύτερη εκδοχή υπάρχουν δύο καθίσματα αεροπορικού τύπου στο πίσω μέρος που είναι πλήρως ανακλινόμενα, καθώς και ένα ψυγείο για… σαμπάνια και δύο οθόνες 8,0 ιντσών.

Μπροστά κυριαρχεί μια ψηφιακή οθόνη οδηγού, πλήρως ψηφιακή οθόνη/κονσόλα με σύστημα ψυχαγωγίας, ενώ μπροστά από το συνοδηγό δεσπόζει οθόνη 19,9 ιντσών για να τον διασκεδάζει.

Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες 295 ίππων, παρέχοντας κίνηση σε όλους τους τροχούς. Δεν υπάρχει ακόμη επίσημο στοιχείο συνδυασμένης ισχύος.


Η HiPhi είπε ότι το X θα μπορεί να κάνει 0-100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα -μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργά από την έκδοση διπλού κινητήρα του Tesla Model X.

Όσον αφορά την αυτονομία, το HiPhi X διαθέτει μπαταρία 97 kWh, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία του δίνει αυτονομία 640+ χιλιομέτρων. Αυτός είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός, τουλάχιστον στα χαρτιά.

Το νέο HiPhi X έχει εγκριθεί για πώληση στην Ευρώπη και θα φτάσει στην ήπειρο μέχρι το τέλος του έτους, με τιμές να ξεκινούν πάνω από τις 100.000 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *