Hennessey Venom F5 Revolution Roadster: Το hypercar των 3 εκατ. δολαρίων

Το νέο Venom F5 Revolution Roadster έχει ανασχεδιαστεί πλήρως σε σχέση με το «αδερφάκι» του, την Coupe έκδοση, για να επιτυγχάνει τη μέγιστη απόδοση στο δρόμο και στην πίστα, με μεγαλύτερη απόδοση και χωρίς συμβιβασμούς.


Το πλήθος των βελτιώσεων περιλαμβάνει σημαντικά μεγαλύτερα εμπρός και πίσω αεροδυναμικά βοηθήματα, το χαρακτηριστικό πίσω φτερό, επαναρυθμισμένη ανάρτηση, νέους τροχούς και ψηφιακή τηλεμετρία τροχιάς.

Το Revolution Roadster διαθέτει υψηλή εισαγωγή αέρα στο κέντρο, που προέρχεται από το Revolution Coupe, το οποίο αντλεί φρέσκο αέρα στο χώρο του κινητήρα του F5-πίσω ακριβώς από το κόκπιτ-ο οποίος φιλοξενεί τη μονάδα ενέργειας των 1.842 ίππων με τον κωδικό «Fury» 6,6 λίτρων twin-turbo V8 της Hennessey, τοποθετημένο στο κέντρο του μονοκόκ σασί από ανθρακόνημα βάρους 86 κιλών.

Η ροπή είναι τερατώδης, 1,617 Nm με 5 επιλογές οδηγικού μενού (Sport, Wet, Drag, Track, F5), ξηρό κάρτερ, και βάρος μοτέρ 280 κιλά,

Το βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.385 κιλά, με μήκος που αγγίζει σχεδόν τα 5 μ. (4,666 χλστ. για την ακρίβεια, πλάτος 1,971 χλστ. και ύψος 1,131 χλστ.) που μεταφράζεται σε 1,34 ίππους/κιλό και 277 ίππους/λίτρο.


Οι αναρτήσεις αποτελούνται από διπλά ψαλίδια μπροστά/πίσω, τα αμορτισέρ είναι της Penske, τα φρένα κεραμικοί δίσκοι 390 χλστ. μπροστά/πίσω,  με 6 πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες για πίσω.


Τα ελαστικά διαστάσεων 265/35-19 και 345/20-20 για μπροστά/πίσω.

Σε αντίθεση με το Coupe, η οροφή του F5 Revolution Roadster έχει επανασχεδιαστεί με αφαιρούμενο πάνελ (ακόμη και από ένα άτομο, ζυγίζει 8 κιλά) κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Το πάνελ, το οποίο είναι μονοκόμματο, είναι πλήρως στεγανοποιημένο από τα στοιχεία της φύσης και ασφαλίζεται με τέσσερα μπουλόνια γρήγορης αποδέσμευσης και ένα ζευγάρι συνδετήρων υψηλής αντοχής λόγω των υψηλών αεροδυναμικών δυνάμεων αλλά και των πολύ υψηλών ταχυτήτων.

Το εσωτερικό του πάνελ είναι καλυμμένο με αλκαντάρα.Το ντεμπούτο του Venom F5 Revolution Roadster έχει προγραμματιστεί για τις 18 Αυγούστου στο The Quail, το πιο λαμπερό event της εβδομάδας αυτοκινήτου στο Μόντερέι της Καλιφόρνιας.


Ο Τζον Χένεσι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, επανέλαβε ότι αυτό στις φωτογραφίες είναι ένα μοναδικό στο είδος του δείγμα, «κατασκευασμένο κατά παραγγελία για έναν ειδικό πελάτη» για να συμπληρώσει ότι  «Το Hennessey Venom F5 Revolution Roadster είναι ένα διαχρονικό έργο τέχνης που εμπνέει τόσο οπτικά όσο και σωματικά».

Οι τιμές ξεκινούν από τα 3 εκατομμύρια δολάρια και η περιορισμένη σειρά μόλις 12 αριθμημένων αυτοκινήτων έχει ήδη εξαντληθεί…

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *