H1st Vision: Το νέο concept car της Renault

Με στόχο τη συνδεσιμότητα και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του οδηγού, η Renault παρουσιάζει το H1st Vision, ένα concept car που ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες που αποτυπώνουν τις ανθρωποκεντρικές προοπτικές του μέλλοντος.


Όλα ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια, όταν δημιουργήθηκε η Software Republique, ένα «οικοσύστημα» καινοτομιών που αποτελείται από έξι μεγάλες κι επιτυχημένες στους τομείς τους εταιρείες.

Ο πρώτος καρπός αυτής της ένωσης είναι το H1st Vision, του οποίου η ονομασία σημαίνει Human First Vision. Πρόκειται, σύμφωνα με τη Renault, για την επανάσταση στην κινητικότητα, φέροντας 20 λειτουργικές καινοτομίες.

Η συνδεσιμότητα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, με το H1st Vision να βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με φυσικά και ψηφιακά οικοσυστήματα, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία πέρα από τα όρια της αυτοκίνησης. Η Renault αναφέρει ότι αποτελεί το «ξεκάθαρο όραμα της κινητικότητας του αύριο.»

Για τη δημιουργία του, έχουν συμβάλει όλα τα μέλη της Software Republique, κι έτσι το concept car είναι προικισμένο με προηγμένα συστήματα τεχνολογίας σε κάθε τομέα. Αυτό περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο και ασφαλές σύστημα βιομετρικής πρόσβασης, ηχοσύστημα που προσφέρει μία συνολική και μοναδική εμπειρία ήχου για όλους τους επιβάτες, όπως και βελτιστοποίηση της αυτονομίας και φόρτισης.


Εκτός αυτού, το H1st Vision έχει «προικιστεί» με έναν «βοηθό» που αξιολογεί την υγεία του οχήματος, αλλά και του οδηγού, κι έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τον προσωπικό γιατρό του χρήστη σε κάθε δυνατή στιγμή. Ένα ειδικό μόνιτορ έχει τοποθετηθεί γι αυτόν τον σκοπό, παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα σημεία προσοχής.


Καινοτόμο είναι και το σύστημα πρόληψης και αποφυγής ατυχημάτων, το οποίο προστατεύει τους επιβάτες κι άλλους χρήστες του δρόμου, χρησιμοποιώντας προγνωστικές ειδοποιήσεις. Το όχημα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις κάμερες κυκλοφορίας του δρόμου, λαμβάνοντας έτσι λεπτομέρειες για συμβάντα κι εμπόδια, όπως και για πιθανά ατυχήματα στην πορεία του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *