H VW αφαιρεί τους μοχλούς από την κολώνα του τιμονιού

Μια νέα φιλοσοφία θα εφαρμόσει η Volkswagen στα τιμόνια των μοντέλων της σύμφωνα με σχέδια πατέντας που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και σύμφωνα με τα οποία σκοπεύει να καταργήσει τους μοχλούς που βρίσκονται πάνω στην κολώνα του τιμονιού και να τους ενσωματώσει με κουμπιά σε αυτό!


Στο νέο, τιμόνι τα χειριστήρια θα βρίσκονται στο εσωτερικό της στεφάνης και σύμφωνα με την εταιρεία, θα μπορούσαν να είναι φυσικοί διακόπτες, αφής ή κάποιος συνδυασμός και των δύο. Το σύστημα αποτελείται από δύο συμπλέγματα χειριστηρίων, ένα στη δεξιά κι ένα στην αριστερή μεριά. Αυτό στα αριστερά αποτελείται από τα βασικά χειριστήρια, ενώ δεξιά έχουν τοποθετηθεί τα δευτερεύοντα.

Το νέο αυτό σύστημα είναι πρωτοποριακό ως προς την ασφάλεια, αφού ο οδηγός δε χρειάζεται να απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι, προκειμένου να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή ή ρύθμιση. Εκτός αυτού, επιτρέπει στους σχεδιαστές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να δημιουργήσουν πιο ελεύθερα, χωρίς τους μοχλούς στην κολώνα του τιμονιού, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον οδηγό. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *