Genesis GV80 Coupe Concept: Προεπισκόπηση του μέλλοντος

Το GV80 Coupe Concept τεσσάρων θέσεων παρουσίασε η εταιρία σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. 


«Τονίζει τη δυαδικότητα της μάρκας Genesis προβάλλοντας τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα που ζει μέσα στις παραμέτρους Athletic και Elegance της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Genesis», δήλωσε ο Λουκ Ντόνκερβολκ, Επικεφαλής της Ομάδας Δημιουργικού.

Εμπνευσμένο από το X Speedium Coupe Concept το GV80 Coupe Concept συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV προσανατολισμένου στον τρόπο ζωής με τον δυναμισμό ενός σπορ αυτοκινήτου.

Η μπροστινή όψη του GV80 Coupe Concept φέρει τη διπλή μάσκα με μοτίβο G-Matrix που περιβάλλεται από τα τέσσερα φώτα, τα οποία έχουν εξελιχθεί από τεχνολογία πολλαπλών φακών με απρόσκοπτη απόδοση φωτός. Η ψύξη βελτιστοποιείται από τέσσερις υποδοχές εντός του προφυλακτήρα που μειώνουν, σκιάζοντας, τη θερμική ροή.

Η πλατφόρμα με κίνηση στους πίσω τροχούς του Genesis παρέχει τη βάση για το μακρύ καπό του GV80 Coupe Concept και τις γενναιόδωρες αναλογίες ταμπλό προς άξονα. Αυτές οι εκλεπτυσμένες αναλογίες τονίζονται περαιτέρω από μια  παραβολική γραμμή. Συμπληρώνεται από φουσκώματα στα φτερά που έρχονται σε αντίθεση -είναι αλήθεια- με την κατά τα άλλα κομψή κουπέ σιλουέτα του οχήματος.


Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το GV80 Coupe Concept επιβεβαιώνει τη δέσμευση και τις φιλοδοξίες της Genesis να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα πολυτελείας με τολμηρή, συναισθηματική απήχηση.


Αν και η εταιρεία βρίσκεται σε ένα μονόδρομο προς την ηλεκτροκίνηση, το GV80 concept διαθέτει ένα σύστημα θερμικού κινητήρα, βάσει των πρώτων στοιχείων που αποκαλύφθηκαν. Ίσως αυτή η πιο σπορ έκδοση κουπέ να κληρονομήσει τον V-6 3,5 λίτρων twin-turbo 409 ίππων με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή από το σεντάν G90 αντί για τον V-6 twin-turbo 375 ίππων στην τρέχουσα σειρά GV80.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *