Formula 1: Οι γόμες που θα χρησιμοποιηθούν στα πρώτα γκραν πρι του 2024

Η Pirelli έκανε γνωστές τις γόμες που θα χρησιμοποιήσουν οι ομάδες της Formula 1 στα πρώτα τρία γκραν πρι του 2024.


Μπορεί η σεζόν του 2023 να τελείωσε και επίσημα μόλις πέντε ημέρες πριν, ωστόσο ο προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, η Pirelli, ανακοίνωσε ήδη τις πρώτες γόμες για το 2024. Του χρόνου θα υπάρχουν πέντε διαφορετικές γόμες: η πιο σκληρή θα είναι η C1 και φτάνει μέχρι την C5, την πιο μαλακή. Προσοχή, όμως. Αυτό δεν σημαίνει πως και οι ομάδες θα έχουν πέντε γόμες διαθέσιμες. Κανονικά, τρεις θα έχουν, και ανάλογα με την πίστα, θα αλλάζει και το ποιο «C» θα χρησιμοποιείται για κάθε μία. Το 2023 υπήρξε και η C0, αλλά δεν θα τη δούμε το 2024.

Στο Μπαχρέιν θα χρησιμοποιηθούν οι πιο σκληρές μίξεις. Η C3 θα λειτουργήσει ως το μαλακό ελαστικό εκείνου του αγώνα. Η C2 ως η μεσαία και η C1 ως η σκληρή, για το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της χρονιάς.

Στη Σαουδική Αραβία, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Εκεί η C3 δεν θα είναι πλέον το μαλακό ελαστικό, αλλά το μεσαίο. Επομένως, στη Τζέντα, η C2 θα είναι η σκληρή γόμα και η C4 θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά ως μαλακή.

Τέλος, ανακοινώθηκαν και οι γόμες του Γκραν Πρι της Αυστραλίας. Στη Μελβούρνη οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν τις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της Pirelli. Η C5 θα αποτελέσει τη μαλακή, η C4 τη μέσαία και η C3 τη σκληρή.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *