Formula 1: Ο Ράσελ κατέκτησε την κορυφή στο Βέλγιο – Θράμβος για τη Mercedes με το «1-2»


Ο Τζορτζ Ράσελ κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του podium, καθώς αναδείχθηκε νικητής στο βελγικό Grand Prix της Formula 1, το οποίο διεξήχθη σήμερα, Κυριακή 28 Ιουλίου, στην πίστα του Σπα.


Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes αξιοποίησε τη στρατηγική ενός πιτ-στοπ που ακολούθησε και είδε πρώτος την καρό σημαία, αφήνοντας στην δεύτερη θέση -και σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω- τον «ομόσταυλό» του και επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Όσκαρ Πιάστρι με McLaren.

Από την πλευρά του, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος εκκίνησε από την 11η θέση, λόγω της ποινής δέκα θέσεων που του είχε επιβληθεί, κατάφερε να «αναρριχηθεί» στην πέμπτη. Μάλιστα, ο Ολλανδός άφησε στην έκτη θέση τον Λάντο Νόρις (σ.σ. ο Βρετανός έκανε λάθος στην εκκίνηση, με αποτέλεσμα να «πέσει» έβδομος) και αύξησε το προβάδισμά του στη βαθμολογία των οδηγών.

Στο μεταξύ, σε μια κρίσιμη ημέρα για το μέλλον του, ο Σέρχιο Πέρες, ο οποίος εκκίνησε δεύτερος, περιορίστηκε στην όγδοη θέση (σ.σ. πήρε και τον επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο), την ώρα που ένας από τους υποψήφιους… αντικαταστάτες του στη Red Bull, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, έφτασε πολύ κοντά στο να βαθμολογηθεί, καθώς τερμάτισε 11ος με την RB.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βελγικό γκραν πρι ήταν ο τελευταίος αγώνας πριν την καλοκαιρινή διακοπή της Formula 1, η οποία επαναρχίζει στις 25 Αυγούστου με το γκραν πρι της Ολλανδίας.


Η βαθμολογούμενη δεκάδα στο βελγικό γκραν πρι έχει ως εξής:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *