Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε και την pole position για το γκραν πρι της Αυστρίας

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν για ακόμη μια φορά ο ταχύτερος πιλότος στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας, «αρπάζοντας» την pole position για το αυριανό γκραν πρι.


Ο Ολλανδός -τρις- παγκόσμιος πρωταθλητής, σαρώνει και στη Βιένη, καθώς, αφού επικράτησε πρώτα στον αγώνα σπριντ του αυστριακού γκραν πρι, κατέκτησε μετά και την pole position και θα εκκινήσει πρώτος αύριο στην πίστα στο Red Bull Ring. Πίσω του, ο Φερστάπεν άφησε στη δεύτερη θέση τον Λάντο Νόρις (McLaren) και τον Τζορτζ Ράσελ (Mercedes) να τερματίζει τρίτος.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σήμερα και έδειξε τις διαθέσεις του ενόψει του αυριανού 11ου αγώνα του φετινού πρωταθλήματος. Στους τελευταίους γύρους του τρίτου αγώνα ο Λάντο Νόρις ήταν εκείνος που τον πλησίασε περισσότερο, τον ακολούθησε ο Όσκαρ Πιάστρι με την άλλη McLaren, αλλά ο χρόνος του ακυρώθηκε για υπέρβαση των ορίων της πίστας κι έτσι ο Αυστραλός οδηγός έπεσε από την 3η στην 7η θέση της αυριανής εκκίνησης.

Ως αποτέλεσμα, στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα παραταχθεί ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes και ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari. Στην τρίτη σειρά ακολουθούν οι Λιούις Χάμιλτον και Σαρλ Λεκλέρ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *