Ford: Τα αυτοκίνητα θα βγαίνουν μόνα τους από τη γραμμή παραγωγής!

Η Ford ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην παραγωγή αυτοκινήτων.


Η εταιρεία με το μπλε οβάλ έμβλημα ανακοίνωσε ότι σύντομα τα αυτοκίνητα που εξέρχονται από τη γραμμή παραγωγής θα κατευθύνονται μόνα τους προς τα σημεία όπου πρέπει να σταθμεύσουν ή να γίνουν οι τελικοί έλεγχοι και η φόρτισή τους. Για περισσότερα από 100 χρόνια όταν ένα Ford ολοκληρώνονταν στη γραμμή παραγωγής, έπρεπε να το παραλάβει και να το οδηγήσει κάποιος υπάλληλος.

Πλέον με την τεχνολογία της αυτοματοποιημένης οδήγησης στη διαδικασία αυτή, θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα επιτραπεί στους υπαλλήλους να επικεντρωθούν περισσότερο σε άλλες κρίσιμες εργασίες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ονομάζεται E-Self και χρησιμοποίει τεχνητή νοημοσύνη, ενώ εκτιμάται ότι θα εφαρμοστεί-μετά από δοκιμές δυόμιση ετών-από φέτος στο κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Ford στην Κολωνία της Γερμανίας, όπου έχει γίνει επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αυτόνομη έξοδος του οχήματος από τη γραμμή παραγωγής μπορεί να γίνει μόνο αν αυτό διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας, ηλεκτρικό χειρόφρενο και υποβοήθηση συστήματος διεύθυνσης. Η μόνη πρόσθετη απαίτηση είναι μια έξυπνη μονάδα επικοινωνίας για να επιτρέπει την αλληλεπίδραση με το χώρο του εργοστασίου.

Στόχος της Ford είναι μέχρι το 2026 να πουλάει σε ετήσια βάση 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη, ενώ μέχρι το 2030 επιθυμεί η γκάμα των επιβατικών της να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *