Ford Pro: Η τρισδιάστατη εκτύπωση στην υπηρεσία των οδηγών

Η  Ford Pro για να βελτιώσει την αξιοπιστία και την αντοχή των χειροκίνητων κιβωτίων χρησιμοποιεί τρισδιάστατο εκτυπωτή.


Ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης και τον καθημερινό χρόνο οδήγησης, οι αλλαγές ταχυτήτων μπορούν να φτάσουν ακόμα και σε… τετραψήφιους αριθμούς, ειδικά αν πρόκειται για επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι δεν κάνουν κάτι άλλο όλη την ημέρα, από το να οδηγούν, σε όλες τις συνθήκες.

Η συχνή χρήση φυσικά φθείρει το σύστημα μετάδοσης, τον συμπλέκτη, τα γρανάζια του κιβωτίου και των «συγχρονιζέ», με την επισκευή τους να είναι ακριβή υπόθεση.

H Ford Pro για να βελτιώσει την αντοχή και την αξιοπιστία των χειροκίνητων κιβωτίων, τοποθετεί στα κιβώτια των van Transit, ένα νέου τύπου συγχρονιζέ, σε σχήμα δακτυλίου, συμβάλλοντας σε ομαλότερες αλλαγές ταχυτήτων.

Οι μηχανικοί της Ford Pro εξέλιξαν μία νέα τεχνική για την κατασκευή του δακτυλίου, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή για την κατασκευή του και σαν υλικό χρησιμοποιήθηκε ο χαλκός.


Η Ford Pro τοποθετεί το νέο αυτό εξάρτημα εδώ και έναν χρόνο στα επαγγελματικά Transit και κατέκτησε μάλιστα το βραβείο τεχνολογίας Henry Ford 2023 στον τομέα της παραγωγής.


Επόμενος στόχος της Ford Pro είναι να χρησιμοποιήσει την τεχνική αυτή και στην κατασκευή τμημάτων ηλεκτροκινητήρων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *