Ford: Ο γύρος του κόσμου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το νέο ηλεκτροκίνητο crossover της Ford, έχοντας πίσω από το τιμόνι του την Λέξι Άλφορντ, έχει κατακτήσει δυο Ρεκόρ Guinness.


Είναι το «νεότερο άτομο που ταξίδεψε σε όλες τις ανεξάρτητες χώρες» και παράλληλα η «νεότερη γυναίκα που ταξίδεψε σε όλες τις ανεξάρτητες χώρες», όταν ήταν 21 ετών. Παρέα με το νέο Explorer λοιπόν, η Λέξι έχει θέσει ως στόχο να γίνει το πρώτο άτομΟ που θα κάνει το γύρο του κόσμου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το μακρύ της ταξίδι ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου από τη Νίκαια της Γαλλίας, ενώ η πορεία που έχει χαράξει περιλαμβάνει 6 ηπείρους και περισσότερες από 30 χώρες! Θα πρέπει να διανύσει πάνω από 28.000 χιλιόμετρα σε λιγότερες από 100 ημέρες. Για να πετύχει το συγκεκριμένο ρεκόρ Guinness πρέπει να καλύψει περίπου 28.968 χιλιόμετρα, να περάσει από δύο σημεία αντίποδα, να ταξιδέψει σε τουλάχιστον 5 ηπείρους, να ξεκινήσει και να τελειώσει στην ίδια τοποθεσία.
Το Ford Explorer και η Λέξι στην Ελλάδα

Ανάμεσα στους σταθμούς της Λέξι βρίσκονταν και η χώρα μας, έτσι είχαμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε από κοντά και να την ακούσουμε να μιλάει για το όραμά της. Χαμογελαστή, ευδιάθετη και προσιτή, τη συναντήσαμε στο περίπτερο της Ford, στην Έκθεση «Αυτοκίνηση – Electromobility 2023». Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή της: «Ανυπομονώ να εξερευνήσω τα νέα μέρη και να γνωρίσω απίστευτους ανθρώπους για να μάθω πώς προσπαθούν να κάνουν τις γωνιές τους στον κόσμο καλύτερες».

Ένας ακόμα στόχος της Λέξι και της Ford είναι να αποδείξουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να φτάσουν παντού, καθώς το μεγαλύτερο άγχος των οδηγών αφορά την αυτονομία και τις υποδομές φόρτισης. Το Explorer, που έχει στα χέρια της η Λέξι, είναι ένα προ-παραγωγής όχημα, αρκετά κοντά σε προδιαγραφές με το μοντέλο παραγωγής, ενώ σημειώνεται πως δεν έχει γίνει καμία ειδική τροποποίηση.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *