Ford F-150: Η αυτόνομη οδήγηση στις Ένοπλες Δυνάμεις


Άλματα στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης, πραγματοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες το τελευταίο διάστημα, με την εφαρμογή ωστόσο σε δημόσιους δρόμους να έχει πολύ δρόμο ακόμη.


Ωστόσο η τεχνολογία αυτή μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμη στο Στρατό, καθώς τα αυτόνομα οχήματα είναι σε θέση να επιχειρούν σε επικίνδυνα περιβάλλοντα π.χ σε ναρκοθετημένες περιοχές, σε πεδία μάχης ή επιτήρησης, προφυλάσσοντας το στρατιωτικό προσωπικό από τραυματισμούς.

Η Kodiak Robotics για λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας των Η.Π.Α παρουσιάζει ένα ειδικά τροποποιημένο F-150 ντυμένο στα «χακί», το οποίο ενσωματώνει λογισμικό που του επιτρέπει την πλήρως αυτόνομη κίνηση, χωρίς την ανάγκη παρουσίας οδηγού πίσω από το τιμόνι. Παράλληλα το εν λόγω λογισμικό διευκολύνει τον τηλεχειρισμό του οχήματος όταν είναι απαραίτητο.

Οι πληροφορίες για τα αυτόνομα στρατιωτικά οχήματα παραμένουν εμπιστευτικές, με την Kodiak Robotics να δηλώνει ότι ανέπτυξε τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα, μόλις έξι μηνών.

Σημειώνεται ότι τα ότι τα DefensePods μπορούν να αντικατασταθούν από έναν τεχνικό σε λιγότερο από 10 λεπτά, χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένη εκπαίδευση, επομένως το F-150 είναι διαρκώς ετοιμοπόλεμο.


Οι δοκιμές και η αξιολόγηση του αυτόνομου Ford F-15O ξεκίνησαν σε στρατιωτική βάση τον περασμένο Νοέμβριο για να αποδείξει ότι αντέχει σε off-road συνθήκες (έχουν γίνει επεμβάσεις στην ανάρτηση) ξεπερνώντας σκόνη, λάσπες, βράχους και νερά. Το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνογνωσίας στα ειδικά κατασκευασμένα οχήματα που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *