Fiat: Το νέο ηλεκτρικό 600e με αυτονομία 600 χλμ

Στην πλήρη αποκάλυψη του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου 600e προχώρησε η Fiat, με το όνομά του να ξυπνάει μνήμες από το ιστορικό Fiat 600 της δεκαετίας του ’50.


Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία το νέο 600e είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του 500, με το οποίο υπάρχει εμφανής σχεδιαστική συγγένεια.


Διαφέρει κυρίως στην πιο αιχμηρή του όψη, όπου συναντάμε κλειστού τύπου μάσκα και διαφοροποιημένα Led φώτα, με το επάνω τμήμα τους να έχει βαφτεί στο χρώμα του αμαξώματος.
Στο πίσω τμήμα τα Led φωτιστικά σώματα έχουν σχήμα που μοιάζει με «Ε», ενώ χαμηλότερα στον προφυλακτήρα αποτυπώνονται τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.
Στο εσωτερικό του, το νέο 600e δε «ξεφεύγει» από τη σχεδιαστική ταυτότητα της Fiat. Η παλέτα για τον ατμοσφαιρικό κρυφό φωτισμό της καμπίνας περιλαμβάνει 8 χρώματα, ενώ μπορούν να υπάρξουν 64 διαφορετικοί συνδυασμοί. Το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα του οδηγού προσφέρει λειτουργία μασάζ στη μέση, θέρμανση και μπορεί να επενδυθεί με συνθετικό δέρμα Ivory.
Στα ενδότερα υπάρχουν βελούδινα πατάκια, θύρες USB type A και C, επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για smartphone, αποθηκευτικοί χώροι για μικροαντικείμενα με συνολική χωρητικότητα 15 λίτρων και η κεντρική κονσόλα έχει έξυπνο αναδιπλούμενο σε στάδια κάλυμμα.

Η κεντρική οθόνη αφής έχει μέγεθος 10,25 ίντσες και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει οθόνη 7 ιντσών. Το νέο 600e μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 5 επιβάτες, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ βρίσκεται στα 360 λίτρα.
Ο ηλεκτροκινητήρας του νέου 600e να παράγει 156 ίππους, η μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 54 kWh, να υπόσχεται σε συνδυαστικό κύκλο 400 χλμ. αυτονομία και 600 χλμ. σε αστική χρήση. O ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW εξασφαλίζει πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 6 ώρες. Για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται 9 δευτ., ενώ προσφέρονται τρία προγράμματα οδήγησης (Eco/Sport/Normal).
Στην αγορά της Ιταλίας το βιβλίο παραγγελιών για το νέο 600e έχει ήδη ανοίξει στις εξοπλιστικές εκδόσεις Red και La Prima, με τις πρώτες αφίξεις να αναμένονται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η Fiat αναφέρει ότι στα μέσα του 2024 το νέο της μοντέλο θα αποκτήσει και μια υβριδική έκδοση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *