Fiat 600: Το νέο μικρό crossover-SUV

Πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης για το επερχόμενο μικρό crossover-SUV της Fiat, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους, θα χρησιμοποιεί πλατφόρμα Stellantis και θα ονομάζεται Fiat 600.


Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν ένα “600” ευδιάκριτο στη μάσκα, το οποίο και αντικατοπτρίζει την επιρροή από το νέο Fiat 500. Το συνολικό σχήμα είναι παρόμοιο με του μικρού crossover 500X.

Το Fiat 600 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Fiat σε πλατφόρμα Stellantis μετά τη συγχώνευση των ομίλων PSA Group και Fiat Chrysler που δημιούργησαν τον όμιλο το 2021.

Το 600 αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται μέχρι το τέλος του έτους, με πιθανή παρουσίαση στις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η Fiat έχει χρησιμοποιήσει το όνομα 600 για δύο σειρές μικρών αυτοκινήτων, που χρονολογούνται από τον αντικαταστάτη του Topolino με πίσω κινητήρα το 1955. Αυτή η έκδοση του 600 βρισκόταν στην παραγωγή μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960, με παραλλαγές που περιλάμβαναν το υπερ-μίνι βαν Multipla. Μια δεύτερη γενιά λανσαρίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ως μίνι αυτοκίνητο Seicento (ιταλικά για 600) και αργότερα μετονομάστηκε σε 600.


Το Fiat 600 θα συναρμολογείται στην Πολωνία στο πρώην εργοστάσιο της FCA Tychy, μαζί με το Jeep Avenger, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και του οποίου οι παραδόσεις ξεκίνησαν τον Απρίλιο στην Ιταλία.


Η πλατφόρμα e-CMP υποστηρίζει βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Το Jeep Avenger πωλείται μόνο ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων προσφέρεται μόνο στην Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία. Το Fiat 600 αναμένεται να ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *