Fiat 600: Και σε υβριδική έκδοση 

Η Fiat προσφέρει και υβριδική επιλογή στο ηλεκτροκίνητο 600, για όσους ακόμα διστάζουν να κινηθούν πλήρως ηλεκτρικά.


Μετά την παρουσίαση του αμιγώς ηλεκτρικού 600, τον Ιούλιο, η Fiat διευρύνει τις διαθέσιμες επιλογές, στοχεύοντας και σε χώρες, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, στις οποίες η ηλεκτροκίνηση δεν είναι τόσο διαδεδομένη. Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη από τις αρχές του 2024, δίνοντας μία πιο πλήρη γκάμα στο 600.

Η υβριδική έκδοση βασίζεται στον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα του 1.2 λίτρου με ισχύ 100 ίππων, στον οποίο προστέθηκε ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt. Σε αυτό περιλαμβάνονται το νέο εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, o ηλεκτροκινητήρας των 21 kW και ο εναλλάκτης.

Η πρόσθετη ροπή του ηλεκτροκινήτηρα, εξασφαλίζει καλύτερη απόκριση στις χαμηλές ταχύτητες και προσφέρει πλήρως ηλεκτρικές μετακινήσεις εντός πόλης και μέχρι την ταχύτητα των 30 χλμ./ώρα. Έτσι επιτυχγάνεται μείωση των εκπομπών ρύπων κατά περίπου 15%, σε σχέση με ένα «θερμικό» 600, σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία.

Το υβριδικό 600 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, την βασική και την «La Prima» στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα, ιταλική φινέτσα με διχρωμία στο εσωτερικό και καθίσματα από ανακυκλωμένα υλικά.


Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO του ομίλου Stellantis, Ολιβιέ Φρανσουά, με την προσθήκη της υβριδικής έκδοσης του 600, σηματοδοτείται η πλήρης επιστροφή της Fiat στην κατηγορία «Β» των μικρομεσαίων μοντέλων και παράλληλα εισάγει τους μελλοντικούς αγοραστές στην υβριδική μετακίνηση, που αποτελεί τον προπομπό της αμιγούς ηλεκτροκίνησης.


Οι τιμές του νέου Fiat 600 Hybrid, αναμένεται να ξεκινούν στην ιταλική αγορά από τα 19.950€ με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2024.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *