Ferrari: Ξεπέρασε σε αξία την μητρικής της Stellantis

Να ξεπεράσει την χρηματιστηριακή αξία της Stellantis, της μητρικής εταιρίας κατάφερε η Ferrari.


Η Ferrari αύξησε την αξία της κατά 34% το περασμένο έτος, αποτελώντας την εταιρεία με την καλύτερη επίδοση στο χρηματιστήριο ανάμεσα στους Ευρωπαίους κατασκευαστές.

Η χρηματιστηριακή αξία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έφτασε τα 49,2 δις ευρώ, ξεπερνώντας τα 47,1 δις ευρώ της Stellantis, κάνοντάς την μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. 

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την επίδοση των κατασκευαστών μοντέλων μαζικής παραγωγής, όπου παρατηρείται πτώση στο ενδιαφέρον, όσο το κόστος παραγωγής συνεχίζει να ανεβαίνει.

Η Ferrari κατάφερε να ολοκληρώσει την πώληση 13.221 μονάδων το 2022, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της. 


Το κέρδος της περασμένης χρονιάς ανήλθε στα 939 εκατ. ευρώ, από 833 εκατ. ευρώ το 2021. Για το 2023, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει προβλέψει κέρδη έως και 5,7 δις ευρώ, σκοπεύοντας να πολλαπλασιάσουν δηλαδή το κέρδος του 2022.


Μία τέτοια επίδοση θα ήταν εφικτή, κι οι Ιταλοί ήδη φαίνεται να βρίσκονται σε αρκετά καλό δρόμο. Τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά μέχρι στιγμής, αφού η Ferrari έχει ήδη ολοκληρώσει 3.457 πωλήσεις, δηλαδή 9,7% περισσότερες απ’ ό,τι το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Ferrari: Ξεπέρασε σε αξία την μητρικής της Stellantis”