Ferrari SP-8: Έσπασε το καλούπι

Το νέο supercar της Ιταλικής εταιρίας είναι κυριολεκτικά ανεπανάληπτο, καθώς έσπασε το καλούπι της SP-8, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για έναν εκλεκτό πελάτη της Ferrari από την Ταϊβάν. Το τμήμα ειδικών οχημάτων “Special Projects” στο Μαρανέλο έκανε πάλι το θαύμα του, χρησιμοποιώντας ως «πρώτη ύλη» την F8 Spider, στην οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η ξεχωριστή νέα SP-8.


Αποκωδικοποιώντας το όνομά της, τα αρχικά SP προέρχονται από τις λέξεις “Special Projects”, ενώ ο αριθμός 8 παραπέμπει στην F8 Spider. Κοινός παρονομαστής ανάμεσά τους, ο θηριώδης κεντρικά τοποθετημένος V8 twin-turbo κινητήρας των 3.9 λίτρων, ο οποίος παραμένει στο πόστο του, αποδίδοντας 720 ίππους και 770 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Η διαφορά σε σύγκριση με την F8 Spider, είναι η απουσία της ηλεκτρικά αναδιπλούμενης μεταλλικής οροφής στη νέα SP-8. Έτσι η αυστηρά διθέσια καμπίνα της θα παραμένει εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα βρίσκεται πάντα σε προστατευμένο περιβάλλον και ότι δε χρησιμοποιείται ως… καθημερινό αυτοκίνητο.

Η διχρωμία αποτελεί σημείο αναφοράς στο αμάξωμα της νέας SP-8, καθώς το μπροστινό τμήμα είναι βαμμένο με τη γυαλιστερή ιριδίζουσα σκούρα μπλε απόχρωση “Blue Sandstone” και το πίσω με τη ματ ασημί “Argento Micalizzato”. Παρατηρήστε ακόμα τη φαρδιά αλουμινένια μάσκα με τις κάθετες γρίλιες, η οποία δημιουργήθηκε μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Νέας σχεδίασης είναι τα εμπρός φωτιστικά σώματα, ενώ τα πίσω προέρχονται από τη Roma, αλλά έχουν διαφορετικά καλύμματα. Σημειώστε ακόμα ότι το παρμπρίζ και οι τετραγωνισμένες εξατμίσεις έχουν μεταλαμπαδευτεί από την 296 GTB, ενώ οι ματ γκρι ζάντες των πέντε ακτινών είναι εμπνευσμένες από την εμβληματική F40. Ρετρό πινελιά αποτελούν επίσης οι διαμήκεις γρίλιες στο πίσω κάλυμμα του κινητήρα. Στα ενδότερα η βασικότερη αλλαγή εντοπίζεται στο λεβιέ ταχυτήτων που αποτελεί δάνειο από την SF90 Stradale.


Η νέα SP-8 εκτίθεται ήδη στην Ιταλία στην πίστα Μουτζέλο και θα παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος της εκδήλωσης “Finali Mondiali Ferrari 2023” στις 30 Οκτωβρίου. Επόμενος προορισμός της, προτού την παραλάβει ο ιδιοκτήτης της, θα είναι στο Μουσείο της Ferrari στο Μαρανέλο, όπου θα βρίσκεται από 16 Νοεμβρίου μέχρι το Μάρτιο του 2024.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *