Ferrari F40:  Στο Γκραν πρι του Μονακό αναζητώντας αγοραστή

Παρέα με celebrities και εκατομμυριούχους το ιστορικό και συλλεκτικό supercar παρακολούθησε το Γκραν πρι το Μονακό, αναζητώντας τον επόμενο ιδιοκτήτη της


Η F40 με τη βοήθεια γερανού ανέβηκε στο κατάστρωμα του υπερπολυτελούς γιοτ Quinta Essentia, μήκους σχεδόν 56 μέτρων και αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, από όπου ¨παρακολούθησε” τον αγώνα.

Εκτιμάται ότι η εν λόγω F40 θα διατεθεί προς πώληση από την ιταλική “Car & Car”, ενώ η επιχείρηση τοποθέτησης της στο γιοτ οργανώθηκε από την Altr, η οποία πουλάει διαδικτυακά πολυτελή είδη.

Είναι σίγουρο ότι πολλοί υποψήφιοι αγοραστές την θαύμασαν το τριήμερο του αγώνα και σύντομα θα πρέπει να αναμένουμε νεότερα σχετικά με τον νέο ιδιοκτήτη της. 

Η F40 δημιουργήθηκε για να τιμήσει τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ferrari, κάνοντας την παρθενική της εμφάνιση το 1987 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. 


Ο οίκος Pininfarina φιλοτέχνησε το αμάξωμα της F40, δημιουργώντας ένα σχεδιαστικό διαμάντι. Η παραγωγή της γίνονταν αποκλειστικά στο Μαρανέλο της Ιταλίας και διήρκησε πέντε χρόνια (1987-1992).


Παρόλο που ο αρχικός προϋπολογισμός προέβλεπε τη κατασκευή μόνο 400 F40, η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση οδήγησε σε 1.315 αντίτυπα. Ο V8 κινητήρας των 2.9 λίτρων, αποδίδει 478 ίππους, ενώ χρειάζεται μόλις 3,8 δευτ., για να εκτοξευτεί από τα 0-100 χλμ./ώρα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *