Ferrari F40: Από το γκαράζ του Αλέν Προστ σε δημοπρασία

Το συλλεκτικό supercar αποκτήθηκε από τον Προστ, το 1989. Ο Γάλλος οδηγών αγώνων δεν κάθισε ποτέ πίσω από το τιμόνι της F40, αλλά προτίμησε να την πουλήσει λίγο καιρό αργότερα.


Αντιθέτως, ο επόμενος ιδιοκτήτης της, τη διατήρησε στο γκαράζ του για όλα αυτά τα χρόνια. 

Σήμερα η F40 του Αλέν Προστ βρίσκεται στη Γαλλία, ενώ το οδόμετρο της μαρτυρά ότι μετά από τριάντα χρόνια ζωής, έχει διανύσει συνολικά περίπου 4.600 χλμ. Η κατάσταση της περιγράφεται άψογη, ενώ διαθέτει πιστοποίηση Ferrari Classiche, που σημαίνει ότι διατηρεί όλα τα αρχικά της βασικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων και του αμαξώματος.

Έχοντας στο βιογραφικό της πρώην ιδιοκτήτη έναν ένδοξο πιλότο της Formula 1, η F40 με αριθμό πλαισίου 83249, θα δημοπρατηθεί 10-12 Μαΐου από τον οίκο RM Sotheby’s, ενώ εκτιμάται ότι θα πουληθεί κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Η F40 ήταν το τελευταίο μοντέλο που κατασκεύασε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ βρίσκονταν στη ζωή ο Έντσο Φερράρι. Ήταν το κύκνειο άσμα στη καριέρα του ιδρυτή της Ferrari. Υπερήφανος για το τελευταίο του επίτευγμα έφυγε από τη ζωή στις 14 Αυγούστου 1988, σε ηλικία 90 ετών.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Ferrari F40: Από το γκαράζ του Αλέν Προστ σε δημοπρασία”