Ferrari: Έτοιμη για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο!

Ο CEO της Ferrari Benedetto Vigna, αποκάλυψε ότι ορισμένα στάδια της εξέλιξης του πρώτου EV της είναι πιο μπροστά από τον αρχικό προγραμματισμό!


«Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όμως σε κάποιες διεργασίες είμαστε μπροστά από τον προγραμματισμό», δήλωσε στα μέλη του ειδικού Τύπου πριν από λίγες ημέρες.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία κάνει πολύ ταχύτερη πρόοδο απ’ ό,τι η ίδια είχε σχεδιάσει, κυρίως στον τομέα του εντοπισμού σφαλμάτων σε κάποια ηλεκτρονικά μέρη. Αυτό επιτρέπει στους τεχνικούς να επιλύσουν κάποια θέματα νωρίτερα από το αναμενόμενο, που ενδεχομένως θα έχει ως αποτέλεσμα την επίσπευση των διαδικασιών εξέλιξης γενικότερα.

Ο Vigna επιβεβαίωσε ότι η ημερομηνία λανσαρίσματος του πρώτου EV της Ferrari δεν έχει αλλάξει, με το μοντέλο να καταφτάνει στα τέλη του 2025.

Προκειμένου να υποστηρίξει τα νέα της εγχειρήματα, μπαίνοντας στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, η ιταλική εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά στο να εγκαινιάσει το νέο της εργοστάσιο στο Maranello, όπου βρίσκονται και οι κεντρικές της εγκαταστάσεις, το οποίο θα εξειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων. Σύμφωνα με τον ισχυρό άντρα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η μονάδα παραγωγής θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο του 2024.


Το 2023 έχει αποδειχτεί ως μια εξαιρετικά κερδοφόρα χρονιά για τη Ferrari, με όλα τα προϊόντα της, εκτός ενός, να βρίσκονται εκτός αποθέματος. Τα υβριδικά της μοντέλα είναι εκείνα που βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων, με τις 296 και SF90 να εκτοξεύονται στο τρίτο τρίμηνο. Πιο συγκεκριμένα, οι παραδόσεις των υβριδικών αποτέλεσαν το 51% του συνόλου την ίδια χρονική περίοδο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *