Ferrari 412P Berlinetta: “Τίναξε την μπάνκα” στο φετινό Monterey 

Στη λίστα με τα ακριβότερα αυτοκίνητα σε δημοπρασίες προστέθηκε η Ferrari 412P Berlinetta που πουλήθηκε αντί 27.800.000 ευρώ στο Monterey Car Week.


Πρόκειται για το αυτοκινητικό δεκαήμερο κατά το οποίο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αλλάζουν χέρια με αντικείμενο σπάνια αυτοκίνητα. 

Η τιμή ακούγεται εξωφρενική βεβαίως αλλά δεν είναι για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος είναι πως μιλάμε για μια Ferrari του 1967 που θεωρείται πως είναι η μοναδική αυτή τη στιγμή με το αρχικό πλαίσιο, τον αρχικό κινητήρα και κιβώτιο αλλά και το αυθεντικό αμάξωμα με τα οποία είχε κατασκευαστεί. 

Πέραν αυτών είναι ένα αριστούργημα από το Maranello, ενώ παράλληλα είναι η σημαντικότερη αγωνιστική Ferrari που βγαίνει στην αγορά των συλλεκτών από το 2018 και μετά. Για την τιμή της έπαιξαν ρόλο όλα αυτά και επιπλέον το γεγονός πως ο τελευταίος της κάτοχος, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας στο χώρο του αυτοκινήτου, επέβλεψε προσωπικά μια ανακατασκευή που διήρκεσε εννέα χρόνια. 

Μέσα σε αυτό το διάστημα βρέθηκε το αρχικό της αμάξωμα από αλουμίνιο, τοποθετήθηκε και βάφτηκε στα χρώματα της ομάδας του Συνταγματάρχη Ronnie Hoare, με την οποία είχε τρέξει για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 1967.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *