EV5: Το SUV για τις νέες οικογένειες

To KIA EV5, το SUV παραγωγής που βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP, θα κατασκευάζεται στην Κίνα, για διάθεση στην εγχώρια αγορά, αλλά και στην Νότια Κορέα, με στόχο αρχικά να πωλείται στην «έδρα» της KIA και μεταγενέστερα να «επεκταθεί» σε άλλες αγορές. Δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα φτάσει στην Ευρώπη.


Οι εκδόσεις της Κίνας (Standard, Long Range και τετρακίνητη Long Range) είναι έτοιμες για λανσάρισμα, με μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 64 kWh (Standard) και 88 kWh για τις δύο Long Range. Οι πρώτες δύο εκδόσεις θα διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα 204 PS (αυτονομία 530 km και 720 km σύμφωνα με το πρότυπο CLTC), ενώ η τετρακίνητη, έχοντας τη μεγάλη μπαταρία, θα διαθέτει συνολική ισχύ 313 PS από δύο ηλεκτροκινητήρες και αυτονομία 650 km (κατά CTLC). Οι εκδόσεις της Νότιας Κορέας είναι ακόμα υπό ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της EV Day, η KIA γνωστοποίησε ότι με το EV5 αλλά και τις εκδόσεις παραγωγής των EV3 και EV4 που θα παρουσιαστούν αρχής γενομένης από το 2024, θα «επεκταθεί» ηλεκτρικά και στα δημοφιλείς κατηγορίες του B και του C segment. Στόχος μία ηλεκτρική γκάμα σε εύρος τιμών από 35.000 έως 50.000 ευρώ, προκειμένου τα EV να γίνουν προσιτά σε όλο και περισσότερους αγοραστές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *