EV3 Concept: Το πρακτικό compact SUV

Το όραμα της KIA για ένα compact SUV που συνδυάζει την πρακτικότητα και τη χαρά της οδήγησης, αποτελεί το EV3 Concept.


Στοχεύει να μεταφέρει τα πλεονεκτήματα της ναυαρχίδας, EV9, στην κατηγορία των συμπαγών ηλεκτρικών οχημάτων.

Καμία πληροφορία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά ή τις διαστάσεις του δεν έγινε γνωστή, ωστόσο η σχεδίαση συνδυάζει τις αντιθέσεις ενός στιβαρού αμαξώματος με μια δυναμική σιλουέτα, με τη μακριά κεκλιμένη γραμμή οροφής και το παρμπρίζ που είναι μετατοπισμένο προς τα πίσω. Οι τετράγωνοι θόλοι των τροχών με ασύμμετρες γωνίες και η ιδιαίτερη σχεδίαση της κολώνας C δίνουν στην οροφή μια ρέουσα μορφή.

Η KIA ανέδειξε το εσωτερικό του EV3 Concept, με τον ήπιο ατμοσφαιρικό φωτισμό και τη διάταξη των καθισμάτων, που συνδυάζονται με μικρά, περιστρεφόμενα τραπέζια και μπορούν να αναδιπλωθούν για να μπορεί το SUV να μεταφέρει ακόμα και ποδήλατα ή ηλεκτρικά σκούτερ.

Ωστόσο, το βάρος πέφτει κυρίως στη χρήση βιώσιμων υλικών, φιλικών προς το περιβάλλον, αλλά και του μυκήλιου (φυτικό μέρος ενός μύκητα) που προέρχεται από τις ρίζες των μανιταριών. Στόχος η αντικατάσταση του δέρματος αλλά και άλλων υλικών, για τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν φυτικές ίνες στο ταμπλό αντί για ανθρακονήματα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *