EuroNCAP: Πόσο ασφαλή είναι τα κινέζικα αυτοκίνητα;

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP, που βρίσκεται πίσω από τους ελέγχους για την ασφάλεια, πεζών και αυτοκινήτων, περνάει από σκληρά τεστ τα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία έχουν εισβάλει στην ευρωπαϊκή αγορά.


Στην πιο πρόσφατη αξιολόγησή του, υπέβαλε στις απαιτητικές δομικές πρόσκρουσης τρία νέα ηλεκτρικά κινέζικα μοντέλα, το XPeng P7, τα BYD Seal και Dolphin. Όλα κατάφεραν να αποσπάσουν την ύψιστη διάκριση των πέντε αστεριών!

Τo πρώτο ξεχωρίζει για τη μεγάλη του αυτονομία, το BYD Seal για την ικανότητά του να εντυπωσιάζει παραδοσιακούς αγοραστές των Tesla και το BYD Dolphin για την καλή αναλογία αξίας/τιμής που προσφέρει. Σημειώνεται ότι και τα τρία εξοπλίζονται με προηγμένα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, τα οποία ο EuroNCAP έχει θεσπίσει ως απαραίτητα για να δώσει άριστα στην τελική του βαθμολογία.

Η κλιματική αλλαγή πλήττει πλέον έντονα και την Ευρώπη με αποτέλεσμα οι ξαφνικές καταιγίδες και πλημμύρες να είναι πια συχνό φαινόμενο.

Έτσι ο EuroNCAP θεωρεί απαραίτητο το αυτόματο ξεκλείδωμα των θυρών κάτω από το νερό, ενώ ταυτόχρονα εξετάζει τη διάρκεια λειτουργίας των ηλεκτρικών παραθύρων μετά τη βύθιση του οχήματος, ώστε να μπορούν οι επιβάτες να απεγκλωβιστούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Παράλληλα οι υψηλότατες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ευρώπη, μπορούν να αποβούν μοιραίες για ένα παιδί αν ξεχαστεί από τους γονείς μέσα στο αυτοκίνητο.


Ο EuroNCAP λοιπόν αξιολογεί την ύπαρξη και λειτουργία του συστήματος ελέγχου παρουσίας παιδιού ή βρέφους στα πίσω καθίσματα, όταν ο οδηγός απενεργοποιήσει τον κινητήρα, με ηχητική και οπτική υπενθύμιση. Το συγκεκριμένο σύστημα διαθέτουν τα BYD Seal και Dolphin, αλλά όχι το XPeng P7.

Με όλα αυτά το συμπέρασμα είναι ότι πλέον τα μη ασφαλή κινέζικα αυτοκίνητα ανήκουν στο παρελθόν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *