Έλον Μασκ: Έχασε 11,4 δις δολάρια σε μία μέρα!

Φτωχότερος κατά 11,4 δις δολάρια είναι από χθες ο Έλον Μασκ.


Αιτία η “βουτιά” της μετοχής της Tesla, η οποία χθες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, υποχώρησε κατά 9,8%, καταγράφοντας τη χειρότερη μέρα της από τις 3 Ιανουαρίου και εξανεμίζοντας 51 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξία.

Ο Μασκ καθησύχασε τις ανησυχίες για τα περιθώρια κέρδη κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων την Τετάρτη, λέγοντας ότι “η έμφαση στον αυξημένο όγκο και στη μεγέθυνση του στόλου είναι η σωστή επιλογή έναντι του χαμηλότερου όγκου και τους υψηλότερου περιθωρίου κέρδους”, προσθέτοντας ότι η εταιρεία “θα αποκομίσει αυτό το περιθώριο στο μέλλον καθώς βελτιώνουμε την αυτονομία”.

Γενικά, η τελευταία τριετία περιείχε έντονες συγκινήσεις για τους μετόχους της Tesla, καθώς η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτινάχθηκε περισσότερο από 600% από τις αρχές του 2020 έως τα τέλη του 2021 πριν σημειώσει “βουτιά” άνω του 75% στα τέλη του 2022. Η Tesla παρέδωσε τον αριθμό ρεκόρ των 423.000 οχημάτων το τελευταίο τρίμηνο. Η δε κίνηση της μετοχή την Πέμπτη ήταν μεγαλύτερη της συνήθους μετά την ανακοίνωσε κερδών: τα 10 τελευταία τρίμηνα ο τίτλος γράφει harvest κέρδη ή απώλειες της τάξης του 6% την επόμενη ημέρα.

Οι απώλειες της μετοχής της Tesla κόστισαν ακριβά στον ίδιο τον  Έλον Μασκ, ο οποίος από χθες είναι φτωχότερος κατά 11,4 δισ. δολάρια, υφιστάμενος τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes. Η περιουσία του Μασκ διαμορφώνεται πλέον στα 174 δισ. δολάρια, υπολειπόμενη περίπου κατά 65 δισ. δολάρια από αυτήν του Μπερνάρ Αρνό της LVMH, που κατέχει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, αλλά περίπου 50 δισ. δολάρια υψηλότερου αυτής του Τζεφ Μπέζος, που είναι ο δεύτερος πλουσιότερος Αμερικανός.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *