Έλλειψη μικροτσίπ: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προχωρούν σε μείωση παραγωγής

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έκοψαν 48.421 αυτοκίνητα από τα παγκόσμια προγράμματα παραγωγής τους λόγω ελλείψεων μικροτσίπ την περασμένη εβδομάδα.


Σύμφωνα με εκτίμηση της Auto Forecast Solutions, η Ευρώπη πρωτοστάτησε στις αλλαγές στα εργοστασιακά προγράμματα, με περίπου 18.200 λιγότερα. Η Βόρεια Αμερική έχασε περίπου 17.000 οχήματα, ενώ η Κίνα έκοψε περίπου 11.700.

Οι πιο πρόσφατοι αριθμοί δείχνουν ότι το πρόβλημα παραμένει, αλλά οι παράγοντες της αγοράς λένε πως η κατάσταση βελτιώνεται με τον καιρό.

Η παραγωγή στις μονάδες συναρμολόγησης αποκτά νέα χαρακτηριστικά, καθώς η προσφορά μικροτσίπ θα αυξάνεται στην πορεία και οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μαθαίνουν πώς να διαχειρίζονται καλύτερα την έλλειψη ημιαγωγών.

Η Bosch την ίδια ώρα, επεκτείνει την επιχείρηση ημιαγωγών της με τσιπ καρβιδίου του πυριτίου. Η εταιρεία τεχνολογίας σχεδιάζει να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής τσιπ TSI Semiconductors, με έδρα το Ρόζβιλ της Καλιφόρνια.


Με εργατικό δυναμικό 250 ατόμων, η εταιρεία είναι ένα χυτήριο για ολοκληρωμένα κυκλώματα για ειδικές εφαρμογές ASIC (Application-specific integrated circuit).  Επί του παρόντος, αναπτύσσει κυρίως και παράγει μεγάλους όγκους τσιπ σε «γκοφρέτες» πυριτίου 200 χιλιοστών για εφαρμογές στις βιομηχανίες κινητικότητας, τηλεπικοινωνιών, ενέργειας και βιοεπιστημών.


Τα επόμενα χρόνια, η Bosch σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο Ρόζβιλ και να μετατρέψει τις εγκαταστάσεις παραγωγής TSI Semiconductors σε διαδικασίες τελευταίας τεχνολογίας. Από το 2026, τα πρώτα τσιπ θα παράγονται σε τεμάχια 200 χιλιοστών με βάση το καινοτόμο υλικό καρβίδιο του πυριτίου (SiC).

 «Τα τσιπ SiC αποτελούν βασικό συστατικό για την ηλεκτροκίνηση. Επεκτείνοντας τις εργασίες μας στους ημιαγωγούς διεθνώς, ενισχύουμε την τοπική μας παρουσία σε μια σημαντική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων», λέει ο Δρ Μάρκους Χέϊν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch και πρόεδρος του επιχειρηματικού τομέα Mobility Solutions.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Έλλειψη μικροτσίπ: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προχωρούν σε μείωση παραγωγής”