Ducati Diavel V4: Ένα εντυπωσιακό και επιβλητικό power cruiser με τον εξελιγμένου κινητήρα V4 Granturismo


H Diavel V4  αποτελεί το τελευταίο εντυπωσιακό κόσμημα του στέμματος της Ducati.


Με την υιοθέτηση του εξελιγμένου κινητήρα V4 Granturismo, η απόδοση της Diavel γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική, καθώς το V4 μηχανικό σύνολο των 1.158 κυβικών της Ducati αποδίδει 168 ίππους και 128 Nm ροπής, συνδυάζοντας γραμμικότητα στις χαμηλές στροφές, μεστή απόδοση στις μεσαίες και εκρηκτικότητα στις υψηλές.

Ο κινητήρας V4 Granturismo αποτελεί κεντρικό στοιχείο της σχεδίασης της μοτοσυκλέτας, που βελτιώνει σημαντικά την αίσθηση της οδήγησης. Η επιλογή ενός στροφαλοφόρου άξονα που περιστρέφεται αντίθετα, μειώνει το γυροσκοπικό φαινόμενο, αυξάνοντας εντυπωσιακά την ευκινησία και καθιστώντας απολαυστικό το χειρισμό της σε κάθε δρόμο.

Η Diavel V4 έχει ένα ακόμα μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία των power cruisers, το χαμηλό της βάρος. Με 223 κιλά απόβαρο (χωρίς καύσιμο) είναι 13 κιλά πιο ελαφριά συγκριτικά με την Diavel 1260 S.

Η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση αποτελείται από ανάποδο πιρούνι διαμέτρου 50 χιλ. εμπρός και ένα ψαλίδι με μονό αμορτισέρ Piggyback στον πίσω τροχό. Η διαδρομή του τροχού είναι 120 χιλ. εμπρός και 145 πίσω, 15 χιλ. περισσότερα από το Diavel 1260, με θετική επίδραση στην άνεση τόσο του αναβάτη όσο και του συνοδηγού. Τα φρένα περιλαμβάνουν δύο δίσκους 330 χιλ εμπρός με ακτινικές δαγκάνες Stylema της Brembo και μονό δίσκο πίσω.


Ο αναβάτης μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως και με ασφάλεια τις επιδόσεις της Diavel V4, χάρη σε ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό πακέτο. Η Diavel V4 διαθέτει τρεις λειτουργίες απόδοσης ισχύος και τέσσερα προγράμματα οδήγησης, τα Sport, Touring, Urban και το νέο Wet. Επίσης προσφέρονται τα Ducati Traction Control σε Cornering έκδοση, ABS Cornering, Wheelie Control, Cruise Control, Launch Control και Quick Shift στο κιβώτιο για ανεβάσματα αλλά και κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη.

Όλες οι παραπάνω λειτουργίες ρυθμίζονται μέσω διακοπτών στο τιμόνι και όλες οι ενδείξεις εμφανίζονται σε μια νέου χρώματος ψηφιακή οθόνη TFT 5 ιντσών, η οποία προσφέρει επίσης συνδεσιμότητα Bluetooth για σύνδεση του smartphone και χρήση του για κλήσεις, μηνύματα κειμένου και μουσική. Επίσης διατίθεται σύστημα πλοήγησης Turn-by-turn (προαιρετικά) μέσω της εφαρμογής Ducati Link.

H μοναδική της αισθητική συμπληρώνεται από τροχούς πέντε ακτίνων με αποκλειστικό σχεδιασμό και ένα θηριώδες πίσω ελαστικό διάστασης 240/45 ZR17.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *