Daihatsu Vision Copen Concept: Διθέσιο cabrio 

Μπορεί η Daihatsu να αποσύρθηκε από την Ευρώπη εδώ και μία δεκαετία, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να μαθαίνουμε νέα της, καθώς έχει αφήσει το στίγμα της και στη χώρα μας.


Η ιαπωνική εταιρεία λοιπόν παρουσίασε πρόσφατα, σε πρωτότυπη μορφή, το νέο Vision Copen, το οποίο ετοιμάζεται να κάνει επίσημη πρεμιέρα στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, προς το τέλος του μήνα. Το όνομα Copen μας είναι γνωστό από το χαριτωμένο μικρό διθέσιο roadster που είχε πρωτοεμφανιστεί το 2002, ενώ από το 2014 βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του και διατίθεται στην αγορά της Ιαπωνίας.

Το νέο Vision Copen Concept δεν έχει κάποιο ακραίο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό που θα του απαγόρευε να εισέλθει όπως είναι στη γραμμή παραγωγής. Αντιθέτως δείχνει αρκετά γήινο και μοντέρνο, μένοντας πιστό στις αρχικές γραμμές του Copen. Παρατηρήστε τις καμπύλες και τα στρογγυλά Led φωτιστικά σώματα στο εμπρός και πίσω τμήμα, ενώ η μεταλλική οροφή του ανοιγοκλείνει ηλεκτρικά.

Σε σύγκριση με το υφιστάμενο Copen είναι μακρύτερο κατά 440 χλστ., με μήκος 3.835 χλστ., ενώ το πλάτος, το ύψος και το μεταξόνιο του διαμορφώνονται στα 1.695 χλστ, 1.265 χλστ. και 2.415 χλστ. αντίστοιχα. Στο εσωτερικό του εντοπίζουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, κεντρική οθόνη αφής, τριάκτινο τιμόνι και κουμπιά αφής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τροφοδοτείται από κινητήρα 1.3 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT που μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ μπορεί να λειτουργήσει με καύσιμο ουδέτερο από άνθρακα. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του Vision Copen Concept.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *