Dacia: Το νέο Duster με το λογότυπο της Renault

Το νέο Dacia Duster συνεχίζει να συζητιέται κυρίως λόγω της πολύ μοντέρνας εμφάνισής του.


Όμως ένα «άλλο»  Duster με το σήμα της Renault θα παράγεται στην Τουρκία και θα πωλείται σε Βραζιλία, Αφρική και Μέση Ανατολή

Είναι μια στρατηγική που εφαρμόζεται εδώ και δύο γενιές Duster και ισχύει και για τις τελευταίες, όπου είναι διαθέσιμο με το λογότυπο της Renault.

Στη Βραζιλία λοιπόν, η Renault μόλις κυκλοφόρησε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου SUV με την υπογραφή του.

Όπως και στις προηγούμενες γενιές, το Duster μεταμορφώνεται από Dacia σε Renault με αλλαγές συγκεντρωμένες κυρίως στο μπροστινό μέρος.


Από αυτή την άποψη, το λογότυπο της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Ρουμανία έχει αντικατασταθεί από το Renault  πλήρως και ευδιάκριτα στη μάσκα.


Στη μάσκα δεν υπάρχει το παραδοσιακό σήμα της Renault που το «συναντάει» κάποιος στο καπό των αποσκευών και στις ζάντες.

Άλλες γενικές πτυχές της σχεδίασης είναι οι ίδιες με το νέο Dacia Duster, όπως το σχήμα των προφυλακτήρων, των προβολέων (ακόμη και η φωτεινή υπογραφή είναι ίδια), η σχεδίαση των τροχών, το καπό του πορτμπαγκάζ.

Οι διαστάσεις είναι ίδιες με μήκος/πλάτος/ύψος: 4.343, 1.810, 1.656 χλστ. και 2.657 χλστ. μεταξόνιο.

Το πορτμπαγκάζ μπορεί να χωρέσει έως και 472 λίτρα.


Τα τεχνικά στοιχεία δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά όλα δείχνουν ότι οι κινητήρες θα είναι ίδιοι με αυτούς που ανακοίνωσε η Dacia.

Με άλλα λόγια, βενζινοκινητήρες 1.6 Hybrid με 140 ίππους, 1.2 turbo με 48 volt 130 ίππων με ήπιο υβριδικό σύστημα αλλά και ECO-G 100 με υγραέριο 100 ίππων. Στις εκδόσεις 4×4, το Duster προσφέρει Terrain Control με πέντε τρόπους οδήγησης: Auto, Snow, Mud/Sand, Off-Road και Eco.

Το νέο Duster με το λογότυπο της Renault θα παράγεται στην Τουρκία και θα πωλείται τόσο σε Βραζιλία Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Όμως όλα τα Duster για την ευρωπαϊκή αγορά θα παράγονται στο εργοστάσιο της Dacia στη Ρουμανία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *