Cupra: Το εντυπωσιακό εσωτερικό του νέου Tavascan 

Η Cupra μας ξεναγεί στον εσωτερικό κόσμο του νέου Tavascan και μας αποκαλύπτει τα τρία καθοριστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του.


Τόσο στις εξωτερικές μεταλλικές επιφάνειες, όσο και στο εσωτερικό, η Cupra εφαρμόζει τη νέα «γλυπτική» σχεδιαστική της φιλοσοφία, ώστε να υπάρχει μια αρμονική σύνδεση και μια ολότητα.

Στο παρακάτω βίντεο ο επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού της Cupra, Νταβίδ Χόφρε, μας εξηγεί τα τρία δομικά στοιχεία μέσα στο νέο Tavascan. Το πρώτο είναι η υπερυψωμένη «ράχη», η οποία δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τον παραμετρικό σχεδιασμό. Ξεκινάει από τη βάση της κεντρικής κονσόλας και επεκτείνεται αριστερά και δεξιά του ταμπλό, έχοντας ρόλο «πυλώνα».

Το δεύτερο στοιχείο είναι η χάλκινη «λεπίδα», δηλαδή το διακοσμητικό ένθετο κατά μήκος του ταμπλό και στα πάνελ των θυρών, στο χαρακτηριστικό χρώμα της Cupra, συμβάλλοντας στην ανάδειξη των συνολικών οριζόντιων αναλογιών. Το τρίτο στοιχείο είναι η πάνω επιφάνεια του ταμπλό, η οποία περιγράφεται μαλακή, όπως ένα «φτερό» που «επιπλέει» πάνω από τα άλλα επίπεδα.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο Tavascan θα είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής της Cupra, ενώ έχει σπορ καταβολές και ισχύ από 286 έως 340 ίππους. Το ισχυρότερο Tavascan VZ μπορεί να φτάσει από στάση τα 50 χλμ./ώρα σε μόλις 2,4 δευτ. και τα 100 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτ.


Η μπαταρία του, χωρητικότητας 77 kWh, υπόσχεται αυτονομία σχεδόν 550 χλμ., ενώ από ταχυφορτιστή ισχύος 135kW μπορεί να φορτίσει από 10-80% εντός μόλις 30 λεπτών, ανακτώντας αυτονομία 100 χλμ. σε μόλις 7 λεπτά!


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *