Cupra Formentor VZ5: Γιορτάζει με δύο νέες συλλεκτικές εκδόσεις

Με αφορμή την έκτη επέτειο της Cupra, η ισπανική εταιρεία δημιούργησε δυο νέες συλλεκτικές εκδόσεις για το κορυφαίο Formentor VZ5. Τα αρχικά VZ5 στην ονομασία του προέρχονται από τις λέξεις veloz, που στα ισπανικά σημαίνει γρήγορος, ενώ ο αριθμός 5 υποδηλώνει τον ισχυρό πεντακύλινδρο κινητήρα που το τροφοδοτεί.


O πεντακύλινδρος βενζινοκινητήρας TSI των 2.5 λίτρων, παράγει 390 ίππους και 480 Nm ροπής. Συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης 4Drive και με αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Χρειάζεται μόνο 4,2 δευτ. για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Οι δυο νέες εκδόσεις ξεχωρίζουν για τις αποχρώσεις αμαξώματος, οι οποίες είναι οι “Century Bronze Matt” και “Enceladus Grey Matt”. To Formentor VZ5 που είναι βαμμένο με την απόχρωση “Century Bronze Matt” ξεχωρίζει με το σκούρο χρώμιο στο όνομα Cupra, τις ζάντες 20 ιντσών σε χάλκινο ή μαύρο χρώμα, τις χάλκινες πινελιές στις εξατμίσεις και στους εξωτερικούς καθρέπτες.

Στο εσωτερικό συναντάμε CUPBucket καθίσματα σε μαύρο χρώμα και ασορτί ταμπλό που ενισχύουν τη σπορ αίσθηση.

Το Formentor VZ5 στην απόχρωση “Enceladus Grey” έχει αντίστοιχη εσωτερική διακόσμηση, ίδιους τροχούς, μαύρο carbon ένθετο στους εξωτερικούς καθρέπτες και στις εξατμίσεις.  Σε κάθε περίπτωση υπάρχει στο εσωτερικό πάνελ της πόρτας χαραγμένος με λέιζερ ο αριθμός παραγωγής του οχήματος. Η Cupra θα διαθέσει 222 Formentor VZ5 με την απόχρωση “Century Bronze Matt” και αλλά τόσα με την απόχρωση “Enceladus Grey Matt”.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *