Cupra DarkRebel: Το ψηφιακό «όνειρο» έγινε πραγματικότητα

Η Cupra τράβηξε το κάλυμμα από το DarkRebel, ένα αμιγώς ηλεκτρικό διθέσιο showcar που έρχεται να προϊδεάσει το κοινό της εταιρείας για ό,τι έπεται.


Τον περασμένο Απρίλιο, η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε την εικονική έκδοση του DarkRebel, ενώ πριν μερικές ημέρες έκανε ακόμη ένα βήμα προς την παρουσίαση του φυσικού οχήματος.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο που «ξεπερνά τα όρια του σχεδιασμού και των επιδόσεων, και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο θα σχεδιάζονται και θα δημιουργούνται στο μέλλον,» όπως αναφέρει η Cupra.

Οι γραμμές του εξωτερικού είναι αυστηρές, όμως βελτιστοποιούν την αεροδυναμική του DarkRebel, ενώ κι η απόσταση από το έδαφος είναι εξαιρετικά μειωμένη. Έχει μήκος 4.500 mm, πλάτος 2.200 mm και ύψος 1.300 mm.

Περνώντας στο εσωτερικό, η καμπίνα του μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες, οδηγό και συνοδηγό. Ο μινιμαλισμός βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ενώ πολλά από τα στοιχεία της καμπίνας έχουν κατασκευαστεί με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης.


Τα supersport bucket καθίσματα έχουν επενδυθεί με ύφασμα που έχει δημιουργηθεί με την ίδια μέθοδο, ενώ έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα. Το τιμόνι, σύμφωνα με την Cupra, συνδυάζει τη γεωμετρία ενός αγωνιστικού τιμονιού με τη διαδραστικότητα των τιμονιών που χρησιμοποιούνται στο gaming.


Η Cupra δεν αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την αυτονομία του DarkRebel, τόνισε όμως ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *